Digidexo.com

Hva Er bromelain enzym?

Hva Er bromelain enzym?


Kliniske studier har vært og blir nå utført på bromelain enzymet effekt som en medisinsk behandling for en rekke sykdommer (se Ressurser). Holistisk leger foreskrevet bromelain enzym i mange år. Den er tilgjengelig i kapsler og tabletter; imidlertid eksakte doser varierer i henhold til spesifikke plager.

Origin

Bromelain er et proteolytisk enzym som finnes i ananas, særlig i stammen.

Historie

Ananas har vært brukt i århundrer som en medisinsk plante; imidlertid bromelain enzym ble ikke isolert til 1891. I 1957 ble det markedsført som en naturlig healing supplement.

Bruksområder

Bromelain enzymet brukes til å bidra til å helbrede forstuinger og blåmerker, behandle bihulebetennelse og flebitt og bistand i fordøyelsen. Det reduserer betennelse, tynner blodet og kan også øke kroppens opptak av antibiotika.

Advarsler

Selv bromelain er generelt ikke giftig, på grunn av sine evner for å tynne blodet og bistand i absorpsjon av antibiotika, bør det ikke tas sammen med warfarin (Coumadin) eller antibiotika uten legens samtykke. Bromelain kan også øke effekten av beroligende midler, og hvis de tas på høye nivåer, kan øke hjertefrekvensen.

Hvor kjøpe

Det er mange produsenter av bromelain kosttilskudd, og de er lett tilgjengelig på ernæring butikker og på nettet.

Fun Fact

Bromelain er også solgt i dagligvarebutikker som en kjøtt mørsalt.