Digidexo.com

Hva er primær Carcinoma av leveren?

Det finnes flere sjeldne typer av primær carcinoma i leveren, inkludert fibrolamellar karsinom, kolangiokarsinom, hepatoblastoma og angiosarcoma. Den vanligste primær leverkreft er leverkreft, som ifølge Merck Online Medical Library, er ansvarlig for omtrent 14 000 dødsfall hvert år i USA.

Definisjon

Primær carcinoma i leveren er kreft som begynner i leveren. Kreft som starter i andre organer, og sprer seg til leveren kalles metastatisk leverkreft.

Fakta

Ifølge MedlinePlus.com, er leverkreft mer utbredt hos menn enn kvinner, og fremstår i alderen 50 og 60. Det er mer vanlig i deler av Asia og Afrika enn i USA vanligvis.

Årsaker

Leverkreft er vanligvis forårsaket av skrumplever, en sykdom karakterisert ved økt arrdannelse i leveren. Cirrhose er forårsaket av visse autoimmune sykdommer, hepatitt, medisinske tilstander som forårsaker vedvarende leverinflammasjon og alkoholmisbruk.

Symptomer

Tidlige tegn på leverkreft er ganske vage, noe som resulterer i forsinket diagnose i mange tilfeller. Symptomer inkluderer smerter i magen, gulsott (gulfarging av øyne eller hud), abdominal hevelse, lett blødning og økt blåmerker.

Behandling

Med tidlig diagnose, aggressiv kirurgisk inngrep eller en levertransplantasjon kan anbefales. Stråling og kjemoterapi kan være effektiv i å krympe store tumorer, og en ny oral medisinering kalt sorafenib toslate kan brukes til å hemme tumorvekst.