Digidexo.com

Stadier av Alzhiemer sykdom

Alzheimers sykdom er en form for demens, som er et begrep som brukes for å beskrive et sammenbrudd i en persons normale hjernefunksjoner. Selv om symptomene på begge kan være lik, kan en person som oppviser tegn på demens ikke nødvendigvis å utvikle Alzheimers sykdom. Det er spesifikke retningslinjer som brukes av leger for å avgjøre hvorvidt en person kan vise tegn på Alzheimers sykdom. Antall trinn forskjellig i de ulike sett med retningslinjer som har blitt utviklet, men de alle indikere lignende symptomer å se etter.

Innledende stadier

Alzheimers sykdom kan være vanskelig å oppdage i de aller tidligste stadier. Dette er på grunn av det faktum at mange mennesker, spesielt de over 55 år, kan oppleve en og annen bortfall av minne, som for eksempel å glemme et telefonnummer eller en persons navn. Det er når disse faller bort begynner å forekomme oftere at muligheten for Alzheimers sykdom oppstår. Glemme ord eller fraser eller forlegger gjenstander som briller eller bilnøklene kan være de første tegnene på utbruddet av Alzheimers sykdom, spesielt når det blir merkbare for familiemedlemmer eller andre som er kjent med den personens normale vaner.

Moderate stadier

Flere avanserte stadier av moderat Alzheimers sykdom vil bli oppdaget i et klinisk intervju. Ifølge Alzheimers Association evnen til å utføre matematiske beregninger eller planleggingsoppgaver som meny og husholdningsbudsjettet planlegging kan bli lagt merke til. Evnen til å huske nylige hendelser eller fasetter av personlig historie kan også være indikasjoner på utbruddet av denne sykdommen. Personen kan også begynne å virke trukket tilbake eller dempet, spesielt i sosiale eller mentalt utfordrende situasjoner. Slike angivelser kan være tegn på moderat Alzheimers sykdom.

Mer alvorlige stadier

Ifølge National Library of Medicine økt manglende evne til å huske personlig informasjon som en hjemmeadresse og telefonnummer eller videregående skole eller høyskole som de ble uteksaminert fra vil være tegn på en mer alvorlig tilfelle av Alzheimers. Å være forvirret om hvor de er eller hvorfor de er der kan være symptomer på sykdommen, samt å ha problemer med dagligdagse funksjoner som å velge passende klær eller problemer på badet inkludert glemme å skylle eller økt inkontinens. Endringer i atferd kan begynne å vises, slik som radikale humørsvingninger, paranoia, hallusinasjoner, eller tvangshandlinger som hånd-vred eller rive papir.

Svært alvorlige stadier

Ordinære funksjoner vil bli alvorlig svekket i de mest fremskredne stadier av Alzheimers. Evnen til å snakke sammenhengende eller snakke i det hele tatt vil synke betraktelig. Personen kan bli ute av stand til å mate eller kle seg og må hjelpe å gå på do. De vil begynne å trenge assistanse sitter opp og vandre som deres generelle evne til å kontrollere motoriske funksjoner forverres. Dette vil seriøst hemme deres evne til å lage ansiktsuttrykk, å snakke, å reagere på fysiske stimuli av noe slag, eller selv å svelge.

Andre fakta

En person som blir rammet av Alzheimers sykdom kan overleve alt fra 2 år til 20 år. Dette vil avhenge av deres opprinnelige fysisk og psykisk helse samt eventuelle genetiske tendenser mot denne sykdommen. Tidlig oppdagelse kan bidra til å minske virkningene av Alzheimers sykdom, men det er foreløpig ikke kjent kur. Medisinske omsorgs anbefale rutinemessige kontroller for en person som har en familie historie av sykdommen eller som begynner å vise symptomer på tidlige stadier.