Digidexo.com

Fordeler og ulemper ved Computed radiografi

Beregnet radiografi (CR) blir stadig mer utbredt, og er stadig å erstatte konvensjonell røntgen. CR benytter en avbildningsplate i stedet for en filmkassett lastet for å oppnå bildet; bildeplaten er lastet inn i en CR-leser og skannet. Bildene vises på en arbeidsstasjon skjerm og kan være digitalt endret, overført eller lagret. Selv beregnet radiografi er inngangsporten til digital bildebehandling, det har både fordeler og ulemper.

Fordel: Kostnad

CR kan være kostnadseffektivt for en x-ray avdeling eller medisinsk kontor som ønsker å konvertere fra konvensjonell til digital radiografi, siden det kan gjennomføres med dagens konvensjonelle røntgenutstyr uten å bruke ekstra penger på nye røntgenutstyr. Dessuten er det ikke behov for film. CR benytter avbildningsplater som kan brukes om igjen opp til 40 000 ganger, og dermed eliminere kostnadene ved dyre røntgenfilmen og filmfremkalling. Når bildet er oppnådd og skannet, blir bildeplaten fjernes og prosessen kan gjentas.

Fordel: Bilde Distribusjon

Fordi CR produserer digitale bilder, kan bildene overføres enkelt og kjapt til forskjellige avdelinger på et sykehus, for eksempel akuttmottaket eller intensivavdelingen (ICU). I sekunder, kan en ortopedisk kirurg se et bilde i operasjonsstuen som ble tatt i x-ray avdeling. Bildene kan også overføres til en CD, der pasienten kan ta med seg til en lege kontor.

Ulempe: Økt stråling

Økt eksponering stråling er uønsket og må holdes på et minimum. Støy, et vanlig brukt ord i radiologi som refererer til "kornethet" på et bilde, oppstår når en lav stråling benyttes. Måten å redusere støy er å øke eksponeringsteknikk, noe som resulterer i økt stråling til pasienten. Den økte stråling kan også tilskrives eksponeringsfaktor kryp, som oppstår når en teknolog velger en høyere eksponering teknikk enn nødvendig, på grunn av faktorer forbundet med å bruke CR.

Ulempe: Teknolog Tilfredshet

Med utviklingen innen bildekvalitet og etterbehandling oppnås ved CR, kan radiologiske teknologer kompensere for eksponering teknikk unøyaktigheter ved å justere teknikken i etterbehandling fase av bildene snarere enn på tidspunktet for eksponering. Dette er en ulempe fordi det kan stimulere godhet fremfor presisjon med teknikker for eksponering, noe som kan resultere i overeksponerte eller undereksponerte bilder.