Digidexo.com

Hvordan Påfør DSM4 Kriterier for Major Depressive Disorder

Hvordan Påfør DSM4 Kriterier for Major Depressive Disorder


Depresjon er den vanligste typen depresjon som finnes i den generelle befolkningen. Preget av konstant følelse av tristhet og håpløshet, griper alvorlig depressiv lidelse med en persons glede av livet. Det kan også ha en negativ innvirkning på en persons dag-til-dag ansvar. Den fjerde utgaven av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM4) har en liste med kriterier man kan bruke til å nøyaktig gjenkjenne alvorlig depresjon.

Bruksanvisning

Påfør DSM4 Kriterier for Major Depressive Disorder

•  Bli klar over hvor lang tid depressive symptomer har vært til stede. De DSM4 kriteriene sier at depresjon er trolig bare hvis symptomene har vært konstant i mer enn to uker.

gjenkjenne hvilke symptomer må være tilstede for at det skal regnes som alvorlig depresjon. Ifølge DSM4, har en person til å oppleve enten en nedtrykt stemning eller et tap av interesse i lystbetonte aktiviteter for store depresjoner å bli betraktet som en mulig diagnose.

Lær om noen har vært misbruker narkotika eller alkohol. Hvis dette er tilfelle, så noen symptomer på depresjon kan være et resultat av at misbruk. Bruke DSM4 kriteriene, betyr dette store depresjoner er ikke sannsynlig.

Se for eventuelle negative effekter depresjon symptomer kan ha på en persons arbeid, skole eller familieliv. Depresjon som griper inn i noen av disse tingene faller inn under DSM4 kriteriene for alvorlig depresjon.

Holde seg orientert om store forandringer i livet som kan påvirke en persons humør. Dødsfallet til en kjær, en skilsmisse, en stor flytte eller avbrudd i en persons karriere kan alle forårsake kortvarige depresjoner. Under DSM4 kriterier, ville depresjon forårsaket av noen av disse hendelsene ikke anses som alvorlig depressiv lidelse.

6. Observer antall depresjon symptomer en person opplever. For DSM4 kriterier for å søke, må en person ha minst fem av følgende symptomer: endring av appetitt, vekttap som ikke er relatert til kosthold, søvnløshet, tretthet, nedsatt motorikk, daglige følelser av lav selvfølelse, konsentrasjonsvansker og selvmords tanker.

Hint

  • Mens nesten alle kan bruke DSM4 kriterier for å gjenkjenne depresjon, kan bare en kvalifisert mental helse profesjonell foreta en offisiell diagnose.
  • Hvis en person har opplevd depresjon forårsaket av store forandringer i livet, og denne depresjonen varer i mer enn to måneder, så det kan anses alvorlig depresjon under DSM4 kriterier.