Digidexo.com

Fysioterapi for en frossen skulder

Ifølge Mayo Clinic, er en frossen skulder teknisk referert til som lim capsulitis, en tilstand som forårsaker smerte og stivhet i leddet av skulderen. Mens tilstanden kan være medisinsk behandling ved å injisere medikamenter som nummen området, er det også ulike fysioterapi øvelser som lindrer symptomene. Øvelsene er utviklet for å hjelpe skulderleddet flytte mer fritt uten å forårsake smerte.

Wand Øvelser

Ifølge Nathan Wei, MD, kan wand øvelser hjelpe pasienten gjenvinne bevegelsen i hans berørte skulderen. Dette er gjort ved å holde en pinne eller wand stor nok til å bli holdt foran personen med begge hender. Forskjellige øvelser inkluderer fleksjon, ekstern rotasjon, forlengelse og intern rotasjon. Alle øvelsene involvere pasienten holder staven mens du gjør enkle armbevegelser, som nådde over hodet eller legge ned ved hjelp av god arm å hjelpe presse pasientens dårlig arm.

Stretch Exercises

Både en bicep stretch og en pectoralis tøyningsøvelser kan hjelpe løsne skulderleddet og gjøre bevegelsen lettere. Mens stretching kan være smertefullt, er det avgjørende. Målet er å bidra til å helbrede frossen skulder, ikke kontinuerlig skade den. Derfor er det også viktig å ikke presse kroppen for mye. Begge øvelsene kan gjøres mens du står og plassere en hånd på en vegg eller dør. Deretter vil pasienten bevege kroppen i både en skjev-bevegelse forover og sving-away bevegelse inntil hun føler muskelen strekningen.

Range-of-Motion Exercise

Ifølge Nathan Wei, MD, skulderkammen range-of-motion trening er en enkel og effektiv trening for noen med en frossen skulder. Bare stå rett opp og gjøre en bevegelse for å "Skyv skuld" skuldrene. Hold denne posisjonen i fem sekunder, og deretter bringe skulderbladene tilbake som de blir klemt sammen og hold i fem sekunder. Deretter vil pasienten få skuldrene ned, hold i fem sekunder og slappe av.