Digidexo.com

Om Lipids

Om Lipids


Kroppen er en kompleks mysterium, og i verden for biokjemi lipider er en av de mest mystiske. Lipider er fett, og vi vet alle at det å ha for mye fett i kroppen kan føre til sykdom. Men visste du at lipider bære svært avanserte funksjoner, for eksempel å sende meldinger til hjernen? De kan også bidra til å beskytte overflaten av planter og bistå i immunsystemet hos pattedyr.

Definert

Lipider er fettsyrer og forbindelser avledet fra eller i forbindelse med fettsyrer. De kan ikke bli oppløst i vann og er oljeaktig å ta på. Menneskeblod inneholder lipider som hjelper gjennomføre kroppens viktige funksjoner. De to familier av lipider i kroppens blod er kolesterol og triglyserider. Kolesterol er videre delt inn i to kategorier, gode og dårlige. Den tidligere hjelper fjerne blodårene, mens sistnevnte blokkerer dem. Triglyserider er estere, skapes når syre og alkohol kombineres for å gi vann. De lagre energi for kroppen, men er dårlig for legemet i overskudd.

Funksjon

Lipider bære en rekke forskjellige funksjoner for kroppen. En betraktet bare nødvendig for forbrenningen, og membrankonstruksjonen, lipider er faktisk et stort, komplekst klassifisering av komponenter med et stort utvalg av funksjoner. Faktisk er vi fortsatt lære om hva disse lipider kan gjøre. De hjelper til å bære signaler til hjernen og regulere hormoner. Andre typer lipider gi beskyttelse, hjelp struktur molekylære komponenter eller bistå i immunsystemet.

Typer

Mens fettsyrer er hovedtypen av lipider, er det andre varianter. Disse inkluderer voks, fosfolipider og sphingolipids, selv om listen er lang og varierer blant forskere som vi er fortsatt læring om kompleksiteten i lipider. Fettsyrer hjelpemiddel i stoffskiftet og nevrotransmisjon. Voks danne et tynt lag over plantene, noe som gir en barriere mot omverdenen. Fosfolipider gi en ramme for enzymet konstruksjon. Og sphingolipids tjene som meklere for mange cellulære funksjoner.

Viktig

Lipider er viktig for mennesker, fordi lipid nivåer i blodet må kontrolleres. Hvis lipid nivåer gå ut av kontroll, kan det føre til koronar hjertesykdom, hjerneslag, dårlig sirkulasjon som kan føre til amputasjon, blant andre komplikasjoner. Den eneste reelle måten å vite din lipid nivåer er å spørre en lege for en test, spesielt hvis du er middelaldrende, røyk, eller har en familiehistorie med høyt blodtrykk eller høyt blodsukker.

Senking Lipids

Hvis du har høy risiko for å ha for mange lipider i kroppen, start ved å eliminere hydrogenert fett fra kostholdet, og redusere mettet fett. Laste opp på grønnsaker og fiberrik mat og begrense kjøttinntaket til 6 gram daglig. Bruk raps, oliven og peanut oljer når matlaging og trene regelmessig. Drikk med måte, og slutte å røyke umiddelbart. Hvis disse metodene ikke fungerer, spør legen din om medisiner som senker lipider.