Digidexo.com

Årsaker til en Hovne nedre øyelokk

Årsaker til en Hovne nedre øyelokk


Hevelse av det nedre øyelokk er ikke noe alvorlig i de fleste tilfeller, selv om det kan se ut som om det er, og kan føre til ubehag. Hvis venstre ubehandlet, vil hevelsen vanligvis leges på egen hånd. I visse tilfeller kan imidlertid en lege intervensjon er nødvendig. Det hele avhenger av årsaken til hevelse.

Allergi som årsak til Hovne nedre øyelokk

Allergi er en av de vanligste årsakene til hevelse i nedre øyelokk. For kvinner, kan enkelte kosmetikk forårsake allergiske reaksjoner. Vanligvis kan alt fra støv til kjæledyr allergener gi opphav til hovne øyelokk.

Pink Eye Årsaker nedre øyelokk Hevelse

En annen vanlig lidelse er konjunktivitt, som er mer kjent som rosa øye. Forårsaket av bakterier og virus, konjunktivitt fører til at øyelokkene blir hovne og ekstremt kløende.

Styes Årsak nedre øyelokk Hevelse

Talgkjertler under øyelokket kan noen ganger bli betente og kan forårsake en kvise eller stye. Dette fører til at øyelokk hovne op; den underliggende årsaken er en bakteriell infeksjon. Aktuell kremer kan hjelpe bli kvitt styes, men god hygiene er viktig for å stoppe infeksjonen sprer seg.

Sinus Infeksjoner kan føre til nedre øyelokk Hevelse

Bihulene kan til tider bli blokkert, forårsaker øyelokkene å svelle. Denne betennelsen skyldes blokkeringer i øyets tårekanalene. Lindre press på bihulene gjennom dampende eller saltvann dråper vanligvis hjelper.

Chalazion som årsak til Hovne nedre øyelokk

En chalazion er forårsaket når øyet kanalen blir blokkert, og en slags stye utvikler i øyet smør kjertler. En cyste eller bump former, vanligvis på nedre øyelokk, selv om det til tider kan synes på øvre øyelokk også. Dette fører til hevelse, noe som er mulig å behandle med kalde omslag.

Blepharoplasty som årsak til Hovne nedre øyelokk

Kirurgiske inngrep som blepharoplasty kan være ansvarlig for nedre øyelokk hevelse. Operasjonen kan føre til at tårekanalene til å bli blokkert, som forårsaker betennelse i øyelokket. Oftest er dette rett og slett en reaksjon på kirurgi og hevelsen går ned i to til tre uker.

Øyelokk Cellulitt som årsak til Hovne nedre øyelokk

Øyelokk appelsinhud er en form for øyelokk bakteriell infeksjon som kan se ut som en tåre duct infeksjon eller blokkering, men det er faktisk mer alvorlig og det sprer seg bak øyet bane. Det kan begynne med kløe og betennelse i det nedre øyelokk før spredning, noe som kan være svært smertefullt. Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig.