Digidexo.com

Hva er tegnene på at lungekreft har spredd seg til Bones?

Det er to typer av kategorier for lungekreft. Ikke-småcellet lungekreft er der kreften vokser sakte. Småcellet lungekreft sprer seg raskt. I tillegg til spredning til andre organer i kroppen, kan lungekreft spre seg til bein. Når kreften sprer seg til skjelettet, kan det føre til smertefulle og ødeleggende symptomer.

Bone Pain

Det vanligste symptomet på lungekreft sprer seg til skjelettet, er en alvorlighetsgrad i smerte, vanligvis rundt ryggen og brystkasse-området.

Sensations

En person kan oppleve nummenhet i ekstremitetene, særlig i armene.

Metastatisk sykdom

Når benet i ryggmargen blir cancerøs på grunn av spredning av lungekreft, oppstår metastatisk sykdom. Det er der spinal bein presser på ryggmargen som kan føre til lammelser eller nevrologiske (innen muskler og ledd) smerte.

Lambert-Eaton syndrom

I alvorlige tilfeller der lungekreft har metastisized, hoftemusklene blir svake. Det blir vanskelig å stå fra sittende stilling.

Får behandling

Hvis du begynner å oppleve en høy feber, frysninger, nattesvette, eller hurtig vekttap, kontakt lege for å få en diagnose. Disse typer symptomer er vanlige når kreften har spredt seg fra lungene.

Testing

De fleste leger vil gjennomføre en x-ray, bein skanning, imaging tester, eller CT-skanning av kroppen din for å se om lungekreft har spredt seg til skjelettet.