Digidexo.com

Antidepressiva som ikke forårsaker vektøkning

Mange antidepressiva har bivirkning av vektøkning. Dette kan føre til at stoppe medisinering, noe som resulterer i de depressive symptomer tilbake eller blir dårligere. Men medisiner er tilgjengelig som er mindre egnet til å føre til vektøkning. Alltid diskutere eventuelle bivirkninger av medisiner med legen din.

Wellbutrin

Wellbutrin (bupropion) har en svært lav risiko for å forårsake vektøkning. Det faktisk ser ut til å ha motsatt effekt i mange individer: vekttap. Zyban, en annen markeds form av bupropion, er brukt som et stop smoking hjelpemiddel, så Wellbutrin kan også hjelpe med å slutte å røyke.

Prozac

Prozac (fluoksetin) er en SSRI (serotonin selektiv reuptake inhibitor) som er assosiert med både vekttap og vektøkning som mulige bivirkninger. Vektøkning er ikke så vanlig med Prozac så mange andre SSRI.

Cymbalta

Cymbalta (duloksetin) er en nyere antidepressive som har vist seg å være ganske vektnøytralt. Det har også vist seg å være effektive i behandling av fibromyalgi.

Asendin

Asendin (amoxapine) er et heterosykliske antidepressiva som vanligvis ikke assosiert vektøkning eller vekttap. Imidlertid er heterocykliske antidepressiva sjelden foreskrevet på grunn av potensielt alvorlige bivirkninger.

Kosthold og trening

Spise et sunt, balansert kosthold og følge en regelmessig mosjon rutine bidrar til å hindre vektøkning og kan bidra til å lindre depresjon.