Digidexo.com

Konsekvenser av koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom (CHD) er vanligvis forårsaket av aterosklerose, som oppstår når blodårene blir hardere med fettavleiringer. Av og til CHD er referert til som koronarsykdom. Det finnes en rekke potensielle konsekvensene knyttet til CHD, noen som kan være livstruende.

Heart Attack

Når blodstrømmen til hjertet er redusert eller stoppet av blokkerte arterier, kan et hjerteinfarkt oppstår, ifølge MedlinePlus.

Stabil Angina

Stabil angina er en medisinsk betegnelse for brystsmerter som ikke nødvendigvis er forbundet med et hjerteinfarkt, ifølge MedlinePlus. Det er en potensiell resultat av CHD.

Ustabil angina

Ustabil angina, som er definert som å klemme brystsmerter som muligens indikerer en forestående hjerteinfarkt, kan resultere fra CHD, ifølge MedlinePlus.

Kortpustethet

Kortpustethet er en mulig konsekvens av CHD og kan begrense ens evne til å utøve eller gjøre andre anstrengende aktiviteter, ifølge MedlinePlus.

Sudden Death

Plutselig død gjennom hjertesvikt kan forekomme hos personer som har CHD, ifølge MedlinePlus.

Statistikk

CHD er nr en morder av både menn og kvinner i USA, ifølge MedlinePlus. Tidlig oppdagelse kan redusere mulige konsekvenser gjennom medisinsk behandling og kosttilskudd endringer.