Digidexo.com

Vitamin E bivirkninger

Vitamin E har blitt brukt som et homøopatisk middel for å behandle tilstander slik som allergi, hjertesykdom og kreft, selv om belegg for sin effektivitet er uklar. Ifølge Mayo Clinic, de fleste mennesker får riktig mengde av vitamin E gjennom å spise en balansert diett, inkludert egg, kjøtt, oljer, grønne grønnsaker og helkorn. Når det tas som et kosttilskudd, kan vitamin E nivåer høyere enn hva kroppen kan håndtere og føre til negative effekter på helsen.

Utslett

Hudutslett inkludert dermatitt og eksem er bivirkninger ved bruk av vitamin E som en salve på huden eller i hygieneprodukter.

Fordøyelsesproblemer

Høye doser av vitamin E kan føre til fordøyelsesproblemer som kvalme, oppkast, diaré og magesmerter når det tas i høye doser.

Blødning

Vitamin E kan redusere blodets evne til å koagulere og forårsake problemer med indre blødninger, spesielt hos personer som tar blodfortynnende som aspirin.

Nevrologisk

Tilskudd av vitamin E utover det kroppen trenger kan føre til svimmelhet, hodepine, tretthet og synsproblemer.

Hjertesykdom

Ifølge National Institutes of Health, tar tilskudd av vitamin E øker risikoen for hjertesykdom.

Stroke

Ifølge Mayo Clinic, er en sjelden bivirkning av vitamin E hemoragisk slag, som er blødning i hjernen og kan være dødelig.

Advarsel

Vitamin E tilskudd er ikke anbefalt for kvinner som er gravide eller ammer på grunn av manglende informasjon om sikkerheten av høye doser av vitamin E hos ufødte babyer og små barn.