Digidexo.com

Psoriasis UVB behandling

Psoriasis er en hudsykdom der hudceller er skapt i et hurtig tempo av hastighet og bygge seg opp på overflaten av huden. Det kan resultere i områder av huden og hodebunnen som er røde, kløende og irritert dekket av sølv hud skalaer. Mens det er ingen kur for psoriasis, kan det behandles med aktuelle løsninger og en prosedyre som kalles UVB behandling.

UVB behandling

UV i UVB står for ultrafiolett. Det er to former for ultrafiolett lys. UVA, som er en dypttrengende for av syntetisk ultrafiolett lys, og UVB, som er mer aktuell i naturen, men fortsatt en effektiv form for psoriasis-behandling.

UVB Lysbehandling

UVB lysbehandling, ellers kjent som bredbånd UVB, bruker kontrollert behandlinger av UVB-lys for å hjelpe med mild til moderat tilfeller av psoriasis. Den kan brukes for å målrette små flekker av sykdommen, psoriasis som er motstandsdyktig mot topiske behandlinger og store områder.

Smalbånd UVB

Smalbånd UVB, ifølge Mayo Clinic, er enda mer effektiv ved behandling av psoriasis enn UVB Lysbehandling. Det kan gis to til tre ganger i uken. Selv om begge former for UVB behandling kan føre til brannsår på psoriasis pasienten, smal UVB brenner tendens til å vare lenger.

Excimer Laser

En tredje form for UVB-behandling, kalt excimer laser behandling, benytter et ubetydelig laser for å anvende en justerbar bølgelengde av det kunstige lys til bare de angrepne områder av huden. Dette sparer friske hudceller. Laseren fungerer på psoriasis plaque å kontrollere betennelser og skalering på huden. På grunn av at laseren er kraftigere enn andre former for UVB-behandling, det krever færre sesjoner for å behandle sykdommen.