Digidexo.com

Tegn og symptomer på allergi angrep

Tegn og symptomer på allergi angrep


En allergi er en reaksjon på en vanligvis ufarlig stoff, for eksempel pollen eller peanøtter. Kroppen identifiserer feilaktig avtrekkeren som en inntrenger og produserer antistoffer for å bekjempe stoffet, forårsaker symptomer som spenner fra ubehagelig til livstruende. The Mayo Clinic sier de vanligste triggere inkluderer inhalerte allergener, mat, insekter og medisinering.

Respiratoriske symptomer

Når histamin frigjøres som svar på en mistenkt inntrenger, det påvirker flere av kroppens systemer. En av de mest vanlige bivirkninger er på luftveiene. Ifølge Pharmacorama.com, forårsaker histamin glatte musklene til kontrakt. Når glatte musklene rundt luftveiene kontrakt, constrict de luftstrøm til halsen, luftrøret og lungene, forårsaker pustevansker, hvesing og kortpustethet. Når kapillærer blir mer gjennomtrengelig, væskelekkasje ut, forårsaker nesen til å kjøre. Andre luftveissymptomer kan inkludere tett nese, nysing og hoste.

Fordøyelsessymptomer

Histaminreseptorer forårsaker magesekken til å produsere mer syre, ofte resulterer i fordøyelsesproblemer. The University of Maryland Medical Center sier at noen vanlige symptomer på matallergi er kvalme, oppkast, diaré og magekramper. National Institutes of Health oppmerksom på at kvalme er en vanlig allergisk reaksjon samt oppkast. Diaré, med løs, vandig avføring mer enn tre ganger på en dag, er et annet symptom, og er ofte ledsaget av kramper i tarmen.

Hud-relaterte symptomer

Kløe er en primær symptom på en allergisk reaksjon. The Mayo Clinic lister kløe som et symptom i nesten alle allergi. Nettsteder av kløe kan inkludere øyne, nese, svelg og, oftest, hud. På grunn av histamin effekt på permeabilitet av kapillærer, blodvæskelekkasje inn i mellomrommet mellom cellene rundt blodkarene i huden, ifølge American Academy of Dermatology. Dette forårsaker kløende, hovne områder som kalles elveblest (urticaria). Elveblest er et vanlig symptom på mat, narkotika og insekt allergi. Hevelse, også forårsaket av utslipp av histamin, kan opptre nær øynene så vel som i nesegangene, tunge eller et lokalisert område.

Andre symptomer

The American Academy of Allergy, Asthma og immunologi sier at anafylaksi er en alvorlig allergisk reaksjon som raskt kan føre til en akutt medisinsk situasjon. Symptomer innen 30 minutter av eksponering for allergenet, og inkluderer et rødt, kløende utslett med elveblest, hevelse i luftveiene eller andre deler av kroppen, tetthet i brystet, tung pust, svimmelhet, tap av bevissthet og en hes stemme. Hvis disse symptomene oppstår, ringe 911 umiddelbart.