Digidexo.com

Hudproblemer på Fingers

Hudproblemer på Fingers


Vi bruker våre fingre for å takle tusenvis av store og små oppgaver hver dag. Fra å skrive ut en e-post til å helle en kopp te å suse opp jakker, våre fingre aldri slutter å virke for oss. Og når hudproblemer oppdra sine stygge hoder, er det alt for opplagt, og ofte pinlig, ubehagelig og downright smertefullt.

Tørrhet og cracking

Tørrhet og cracking er de to mest vanlige klagene når det kommer til fingre og hender. Vanligvis dette skjer på grunn av irritasjon kombinert med hud følsomhet. Ta en titt på kroppen og hudpleieprodukter i ditt hjem. Du kan være allergisk mot en eller flere av ingrediensene i dem.

Hyppig håndvask og eksponering for vann kan også føre til at huden på fingrene og hender til å knekke. Hvis du er ute mye, spesielt i kalde temperaturer, også dette kan også være en årsak.

Peeling

Avskallende hud på fingrene kan også være forårsaket av en følsomhet for et bestemt produkt. Det kan også være et resultat av å jobbe med vann eller sterke rensemidler. I noen tilfeller kan avskalling også være forårsaket av en vanlig og godartet form av eksem referert til som dyshidrotic. Minor hud peeling er ikke skadelig, men hvis det er kramper din stil, kan en resept av kortison-basert aktuell krem ​​lindre noen av peeling.

Behandling

Hvis du arbeider med en hud problem, er det første du vil ønske å gjøre fjerne eventuelle potensielle irritanter fra miljøet. Slutt å bruke spesielle kremer, lotion og duftende såper. Se etter produkter med SLS (natriumlaurylsulfat) i dem, og slutte å bruke dem umiddelbart. Sats på duftfrie såper, og alltid bruke hansker når du rengjør retter eller ved hjelp av husholdningsrensemidler og vaskemidler, ifølge Squidoo.com. Begrense eksponering for kulde, vind og ekstrem varmt og kaldt vann. Medisinert kremer kan bidra til å lindre og helbrede irritert hud.

Forebygging

Den beste måten å forebygge hudproblemer, som irritasjon, utslett, sprekker og peeling er å finne ut hva det er i miljøet som er irriterende på sensitiv hud på fingrene. Noen ganger endrer vaskemiddel eller bruke en annen type såpe er alt som det tar å hindre fremtidige hudproblemer. Redusere bruk av rensemiddel kan også være effektivt. I noen tilfeller kan det imidlertid hende at du må bruke spesielle kremer eller foreskrevet medisiner for å bekjempe og forebygge hudproblemer.

Når skal man oppsøke lege

Hvis du arbeider med hudproblemer på fingrene som ikke svarer til standard behandling, eller hvis din hud problemer er blitt verre, vil du ønsker å gjøre en avtale med legen din. Foruten å spørre deg om varigheten og intensiteten av problemet, kan en lege også ta en vattpinne av det berørte området, bare for å utelukke muligheten for en sopp eller infeksjon. Derfra en nøyaktig diagnose kan stilles, og en behandlingsplan kan gjøres opp.