Digidexo.com

Slik fjerner Herdet ørevoks

Ørevoks er faktisk ikke en dårlig ting; dens formål er å beskytte øret mot rusk og infeksjon. Ørevoks består av hud, svette, hår, rusk og en flytende sekret fra kjertler innenfor øregangen. Barn har en tendens til å produsere mer voks enn voksne, men både voksne og barn kan produsere for mye eller utvikle problemer forårsaket av ørevoks. Heldigvis, i de fleste tilfeller, fjerne påvirket eller herdet ørevoks er ikke vanskelig.

Slik fjerner Herdet ørevoks

•  Bløt ørevoksen ved å sette flere dråper mineralolje i øret. (Du kan bruke en pipette eller medisin dropper for dette.) Bøy hodet så øret er vendt mot taket, og sette mineralolje i øret. La den forbli i øret i ca fem minutter, så hold et rent papir håndkle eller tørkepapir til øret, og bøye hodet, slik at olje renner ut igjen.

Løsne myknet voks på samme måte, ved hjelp av hydrogenperoksid i stedet for mineralolje.

Gjenta hele prosessen to ganger om dagen, i ca fem dager.

Skyll øret med vann når du føler deg voksen har myknet opp nok. Fyll en pære sprøyte med varmt (ikke varmt) vann, tilt hodet over vasken med øret vendt ned, og forsiktig sprute vann inn. Voksen skal strømme ut med vannet, i vasken. Som et alternativ, kan du la vannet renne inn i øret under en dusj og la den gå ut igjen med myknet ørevoks.

Hint

  • Du kan varme mineralolje ved å plassere den lukkede flaske i en kopp varmt vann. Før du setter den i øret, teste olje på håndleddet for å sørge for at det ikke er for varmt.
  • Evaluer ditt problem før du forsøker å fjerne ørevoks som har herdet. Hvis noen av følgende tilstander gjelder, ikke prøv å fjerne ørevoks på egen hånd: du har smerter eller du kan ha sprukket en trommehinnen; du ser en utflod som ikke ser ut som ørevoks; du nylig hatt øre kirurgi eller du har øret rør (små sylindere som settes inn i trommehinnen slik at luft inn i mellomøret); du merker at øret har en lukt; eller hvis du har svimmelhet, hørselstap, øresus eller ekstrem kløe. I noen av disse forholdene, ring fastlegen din.