Digidexo.com

Hva er farene ved å spise bee pollen?

Hva er farene ved å spise bee pollen?


Bee pollen har vært spioneringen og markedsføres som en helse-styrkende stoff som kan behandle alt fra aldring til prostata sykdom. Men det er ingen konkrete vitenskapelige bevis for at bee pollen er like allsidig som hevdet. Bee pollen kan forårsake bivirkninger hos noen individer.

Allergiske reaksjoner, gamle og nye

Bee pollen kan faktisk sette av allergi i de som er spesielt følsomme, særlig de som er allergisk mot bie gift og ragweed. Reaksjoner kan inkludere anafylaktisk sjokk, en livstruende allergisk reaksjon der halsen kan hovne stengt. Bee pollen kan også utløse allergiske astmareaksjoner hos enkelte individer, ifølge klinisk ernæringsfysiolog Gale Maleskey bok "Naturens Medicines." Husk det er alltid mulig å utvikle en allergi mot noe selv om det har vært noen tidligere allergisk reaksjon på stoffet eller ingen historie med noen form for allergi.

Smerte og tretthet

Maleskey skriver at å spise bee pollen kan føre til magesmerter, munn irritasjon, diaré, hodepine, tretthet og ubehag. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center bemerker at minst ett tilfelle av en fototoksisk reaksjon (en akutt form av foto resulterer i utslett, hevelse og store blemmer) har oppstått.

Forurensning

The University of Florida IFAS Extension bemerker at potensialet finnes for plantevernmidler og tungmetallforurensning i bee pollen. IFAS siterer en 1984 artikkel av K. Benson, skriver i "The Speedy Bee", som pollen kan også inneholde pollen fra andre planter gjennom kryssforurensning, bie deler, små insekter og "mumier og skalaer fra Bee sykdommer." Voks møll og mus kan komme inn pollen butikker også.

Sopp og bakterier

IFAS rapporterer at lagret pollen kan havnen bakterier og sopp som produserer giftstoffer, blant annet aflatoksin, som kan føre til leverskade og eventuelt leverkreft.

Ikke et universalmiddel

En annen fare skyldes ikke så mye til pollen seg selv, men for brukerne er risikoen for å stole for mye på bee pollen å beskytte eller kur, og overser lege eller ikke tar vare på seg selv. Det er fristende å tenke ett lite substans er alt du trenger å kurere en langvarig sykdom eller hindre en kronisk sykdom, men bevis har vist gjentatte ganger at det ikke er noen "magiske kuler." Ikke slutt å ta medisiner uten å snakke med legen din, og ikke anta at du kan unngå generelle god helse praksis bare ved å spise bee pollen.