Digidexo.com

Hva er behandlingen for Polyp i blæren og hyppig vannlating?

Blære polypper er utvekster på veggene i blæren. De kan være kreft, men er ofte godartet. I mange tilfeller, er det ingen symptomer fordi polypper er små. Til tider kan de forårsake blod i urinen og smertefull eller hyppig vannlating. Behandlingen avhenger av typen av polypper, og de problemer som er forbundet med dem.

Risikofaktorer og symptomer

Årsakene er ukjent, men noen risikofaktorer kan omfatte røyking, eksponering for industrielle kjemikalier og slektshistorie. De har vært knyttet til en parasittinfeksjon (schistosomiasis) vanlig i utviklingsland.

Blære omskolering

Blære omskolering er prosessen med å øke intervallene mellom bad bruk over 12 uker, og starter med et overkommelig tid, for eksempel hvert 30. minutt. Det er viktig, når du bruker denne metoden, for å være metodisk om de gangene du urinere. For eksempel, gjør det et poeng å gå på toppen av timen, om du føler behov eller ikke, så oppgradere til hver og en halv time, gradvis legge tid. Dette vil tillate deg å administrere tømmingsrefleksen og øke volumet du kan tåle.

Diet Modification

Unngå visse matvarer kan hjelpe til med å behandle hyppig vannlating. Koffein, kullsyreholdige drikker, tomatbaserte produkter, sjokolade og krydret mat kan irritere blæren fôr.

Væskeinntak

Overvåking væskeinntaket er viktig i behandlingen. Drikk nok til å hindre forstoppelse, men unngå væske før sengetid for å hindre nighttime urinering.

Kirurgiske alternativer

I tilfeller hvor polypper er fast bestemt på å være kreft eller smerte og blødning må stoppes, kirurgiske alternativer er tilgjengelige. En type kirurgi for å fjerne polypper kalles transurethral reseksjon. Bruken av en cystoscope tillater kirurgen å gå inn i blæren og biopsi eller fjerne polypper. Hvis ondartede, stråling og kjemoterapi kan være nødvendig.