Digidexo.com

LASIK Side Effect: Inkonsekvent Vision

Mens American Society of Cataract og refraktiv kirurgi rapporterte et verdensomspennende tilfredshet rate på 95,4 prosent blant LASIK øye kirurgi pasienter, er LASIK behandling ikke helt fraværende for bivirkninger. Inkonsekvent visjon er en bivirkning av denne synskorreksjon prosedyren.

Identifikasjon

Etter øye kirurgi, kan helbredelsesprosessen føre til inkonsekvent syn, som innebærer for eksempel at mens visjonen virker bedre på den første morgenen etter operasjonen, kan pasienten våkne opp med uskarpt syn eller dobbelt syn følgende morgen. Vision kan svinge mellom klare og uklare, forbedret eller forverret.

Betydning

Inkonsekvent syn forårsaket av LASIK øye kirurgi kan være en indikasjon på et øye problem eller som følge av komplikasjoner som krever en annen øyekirurgi.

Årsaker

Vision inkonsekvens etter LASIK kirurgi er forårsaket av rynker eller feil etterlevelse av hornhinnen klaff (som kirurgen skaper, heiser, fungerer under og lukker). Overdreven elev dilatasjon like etter kirurgi er også en årsak til visjon uskarphet og inkonsekvens.

Varighet av bivirkninger

Forekomst og varighet varierer fra individ. AllAboutVIsion.com inngå rapport om LASIK kirurgi sier at det ikke er uvanlig å oppleve inkonsekvent syn for de første ukene etter operasjonen, men at hvis visjon er fortsatt varierende etter tre måneder, er det trolig nødvendig med en forsterkning kirurgi.

Typer

Andre typer visjon inkonsekvens inkluderer glorier og starbursts - nattsyn effekter som forårsaker ekstreme stirrer rundt lyskilder som, ifølge DocShop.com, er en vanlig månedslang bivirkning. Dobbelt syn, eller "ghosting", er når lyse objekter dobbel eller trippel i visuelle lag skissert av en hvit glød. Uskarphet og tap av klarhet og kontrast er andre syns mangler.

Behandling

AllAboutVision.com rapporterer at varierende syn som fortsatt gjenstår etter tre måneder kan kreve ekstrautstyr kirurgi. Enhancement kirurgi er hovedsakelig den samme som den innledende LASIK kirurgi, men mye hurtigere, siden kirurgen bruker det corneale klaffen gjort under den første operasjon. Noen kirurger vil ikke ta betalt for ekstrautstyr kirurgi.