Digidexo.com

Den beste dietten for Cluster Hodepine

Cluster hodepine eller histamin hodepine er hodepine som oppstår på den ene siden av hodet, og noen ganger medføre øye rive samt en tett nese. Cluster hodepine forekommer i klynger, rundt samme tid hver dag i flere dager eller måneder, og deretter forsvinner like plutselig som de startet. Det er ingen kjent årsak for histamin hodepine, men det er visse matvarer du bør spise samt unngå for å hindre deres utbruddet.

Foods høy i Magnesium

Hvis du lider av cluster hodepine, kan det hende at magnesium nivåer være for lavt; intravenøs magnesium tilskudd har blitt brukt til å behandle klynge hodepine. Du trenger å innlemme mer magnesium i ditt vanlige kosthold. Mat med høyt innhold av magnesium inkluderer grønne grønnsaker, paranøtter, tofu, belgfrukter, soyabønner mel, basilikum, valmuefrø, merian, spisskummen frø, salt, fennikel frø, dill luke, tang, strimlet hvete, kli frokostblandinger, havregryn, bakte poteter, bananer, spinat, rødbeter greener, havre mel, hele hvetemel, peanøtter, pinjekjerner, squash frø, blackstrap melasse og gresskar.

Integrering mat med høyt innhold av magnesium kan bidra til å hindre utbruddet av cluster hodepine, fordi det bidrar til å glatte muskler og slappe av dem. Voksne hanner krever 270-400 mg magnesium hver dag. For kvinner er den anbefalte daglige rasjon for magnesium er 280-300 mg daglig. Gravide trenger 320 mg om dagen, og ammende kvinner bør få 335-340 mg daglig.

Unngå Nitrater

Matvarer som inneholder nitrater kan utløse cluster hodepine. Nitrater finnes i bearbeidet kjøtt og røkt kjøtt, og noen ganger er nitrater tillegges spesifikke medisiner som nitroglyserin. Hvis du tar nitroglyserin, bør du snakke med legen din om å endre medisinering, men ikke slutt å ta foreskrevne medisiner uten å bli bedt om å gjøre det av en medisinsk faglig. Unngå røkt og bearbeidet kjøtt kan bidra til å redusere cluster hodepine utløser også.

Unngå alkohol og tobakk

Alkoholforbruket er ikke anbefalt for de som lider av cluster hodepine. Alkohol gjør at blodårene utvider seg, mens nikotin gjør at blodkarene seg sammen; begge handlinger bidrar til å klynge hodepine utbruddet. Cluster hodepine kan utløses i så mange som 50 prosent av personer som bruker alkohol og erfaring cluster hodepine. Selv bare et halvt glass vin eller et par slurker med øl kan være ansvarlig for cluster hodepine angrep, så det er best å bare unngå alkohol.

Unngå overdreven Koffeinholdige matvarer og drikkevarer

Overdreven inntak av koffein er knyttet til å klynge hodepine utbruddet. Koffein constricts blodkar og øker trykket i hodet, som senere kan utløse en klynge hodepine. Unngå kaffe, te og cola anbefales. Du bør også begrense inntaket av sjokolade og andre koffeinholdige matvarer for å hindre cluster hodepine, eller for å minske klase hodepine symptomer.