Digidexo.com

Naturlig progesteron bivirkninger

I 2002, det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute kunngjorde at det hadde stoppet sin studie av hormonbehandling kombinasjon av østrogen og progestin tidlig, på grunn av sine funn av økt brystkreftrisiko hos kvinner som tok slik behandling. Siden da kvinner som fortsatt tar, eller vurderer å ta, denne kombinasjonen er naturligvis bekymret for hvilken rolle og risiko for hver hormon. Mange kvinner har spurt om "naturlige" versjoner, som for eksempel naturlig progesteron, og ønsker å vite om mulige bivirkninger.

Hvordan Progesteron Fungerer i kvinner

Progesteron er produsert i en kvinnes kropp ved eggstokkene og er direkte involvert i å forberede kroppen for reproduksjon. Etter eggløsning, det hjelper kroppen forberede mulig graviditet ved å hindre livmoren fra kontrahering og også forbereder endometrium. Når ingen graviditet oppstår, faller progesteron-nivå, som deretter begynner den normale menstruasjonssyklusen av Shedding slimhinnen som har bygget opp.

Progesteron rolle i hormonbehandling

Hormonbehandling er ofte brukt av kvinner som lider av virkningene av overgangsalderen, som hetetokter, humørsvingninger og søvnproblemer. Østrogen er en del av denne behandlingen og progesteron er også inkludert for kvinner som fortsatt har sine eggstokker. Progesteron er foreskrevet sammen med østrogen for å sikre livmoren foring sloughs av hver måned, som det gjør under normal menstruasjon. Hvis slimhinnen ikke er utgytt, kan en østrogen kun dosering forårsake livmor celler til å overgrow, en tilstand som kalles endometriose, noe som øker risikoen for livmorkreft.

Naturlig vs Syntetisk Progesteron

Progesteron er tilgjengelig i ulike former. Naturlig, også kalt "bioidentical", progesteron er laget ved å behandle soyabønner og vill yams. Syntetisk progesteron er faktisk kalt "progestin" som sin kjemiske struktur er nær, men ikke nøyaktig den samme som, det som produseres i kroppen. Begge typer av progesteron behandlinger kan produsere de respektive bivirkninger.

Bivirkninger av naturlig progesteron

Allergiske reaksjoner på naturlig progesteron inkluderer brystsmerter, pustevansker eller en følelse av hals eller tetthet i brystet. Noen kvinner kan utvikle et utslett, elveblest eller kløe i huden ledsaget av hevelse. Symptomer som er klassifisert som "bivirkninger" er tretthet, ødem (hevelse), forstoppelse, diaré eller magesyke. Infeksjoner i øvre luftveier er en annen rapporterte bivirkningen.

Naturlig progesteron og FDA

Naturlig progesteron produkter er tilgjengelig i mange former som for eksempel kremer og aerosolsprayer. Noen farmasøyter, kalt "compounding farmasøyter", produserer skreddersydde, tilpassede doser. FDA har ikke godkjent naturlig progesteron, som betyr at den ikke overvåke produksjon prosessen og heller gå god for renhet, dose eller sikkerhet av produktene. Men kombinasjonen bioidentical produkter er tilgjengelig som er godkjent av FDA. Disse inneholder både østrogen og progesteron og kan bli funnet under navnene Estrace, Climara, den Vivelle-Dot patch, og Prometrium.