Digidexo.com

Komplikasjoner av Kolecystektomi Surgery

For pasienter med gallestein eller andre infeksjoner relatert til galleblæren, kan kolecystektomi (galleblæren fjerning kirurgi) anbefales. Dette er en av de vanligste generelle kirurgi prosedyrer, med anslagsvis 500.000 amerikanere som gjennomgår denne type kirurgi hvert år, ifølge The Doe-rapporten. Det finnes flere tilnærminger til kolecystektomi, inkludert en åpen kirurgisk tilnærming eller en minimal invasiv tilnærming, som utnytter mindre snitt for å komme til galleblæren. Uansett hvilken metode som brukes, er det risiko og komplikasjoner forbundet med galleblæreoperasjon.

Bile Duct Injury

Ifølge The Doe Report, den vanligste komplikasjonen assosiert med galleblæreoperasjon er perforering av gallegangene. En skadet gallegang kan føre til lekkasje inn i kroppens systemer, forårsaker infeksjon og smerte. Hvis kanalen skaden er bare mild, er kirurgi ikke er nødvendig; imidlertid, hvis skaden er mer alvorlig, kan det være nødvendig operasjon for å reparere kanalen.

Infeksjon

Som med alle kirurgi som krever snitt for å komme til kroppens indre organer, kan infeksjon i de indre strukturene eller i operasjonsstedet forekomme. Mens pasientene er ofte foreskrevet antibiotika for å hindre noen bakteriell infeksjon, kan infeksjoner oppstå. En pasient skal hindre smitte til det kirurgiske området ved å holde området tørt og rent. Hvis blødning, hevelse, rødhet eller varme oppstå på operasjonsstedet, bør lege oppsøkes.

Blødning / Vessel Injury

Enten cholecystektomi kirurgisk tilnærming krever innsetting av instrumentering i kroppen, noe som kan forårsake perforering av små blodkar. Dette kan føre til indre blødninger, noen av dem kan påvises i operasjonen selv, og en kirurg kan etse blodkar for å stoppe blødningen. Imidlertid kan noen ekstra blødning oppstå, men bør leges uten ytterligere behandling i tide.

Tarm Damage

Akkurat som kirurgiske instrumenter kan skade blodårene, kan de instrumenter som brukes til å få tilgang til galleblæren også potensielt skade tarmen. Disse perforeringer kan forårsake blødning eller potensiell galle lekkasje. Hvis en pasient begynner å oppleve alvorlige kramper eller kvalme, bør han eller hun søke legehjelp.

Komplikasjoner Symptomer

Ifølge Society for American Gastrointestinal og endoskopisk kirurgi, komplikasjoner for kolecystektomi er svært sjeldne, og ingen forskjell i komplikasjoner eksisterer mellom åpen kirurgi og minimal invasiv kirurgi. Imidlertid bør en pasient søke medisinsk behandling dersom han eller hun opplever følgende symptomer, som kan være et tegn på kirurgiske komplikasjoner: feber, blødning, abdominal hevelse, smerte, frysninger, hoste, drenering fra operasjonsstedet eller manglende evne til å holde maten nede .