Digidexo.com

Hvordan legge til acidophilus tabletter til yoghurt

Hvordan legge til acidophilus tabletter til yoghurt


Acidophilus, også kjent som Lactobacillus acidophilus, eller laktobasiller, er de gode bakterier som befinner seg i tarmen. Når du mangler nok tarmbakterier, kan dårlige bakterier ta over og føre til gjær infeksjoner, samt tarmproblemer. Den vanligste måten å ta acidophilus er gjennom tabletter, eller yoghurt, som inneholder levende kultur. Hvis du har et problem med å svelge tablettene, kan du legge dem til yoghurt som ikke allerede inneholder dem. Legge acidophilus til yoghurt som allerede inneholder det kan føre til magesyke.

Hvordan legge til acidophilus tabletter til yoghurt

•  Se på din acidophilus tablett og finne ut hvor mange levedyktig levende bakterier den inneholder. Ifølge National Institutes of Health (NIH), de fleste inneholder mellom ett og 10 milliarder bakterier, men inntaket bør være spredt ut i løpet av en dag. Hvis den inneholder mindre enn fem milliarder, kan du legge hele pillen til yoghurt. Hvis mer enn fem milliarder, bør du dele pillen mellom to porsjoner av yoghurt.

•  Knus tabletten. Du kan gjøre dette med en morter, eller legg tabletten i en tykk sandwich bag og forsegle den stengt. Ved hjelp av en kjevle, knuse tabletten og fortsette å rulle over det før det er finmalt.

•  Legg tabletten til yoghurt, og rør godt. Plasser yoghurt tilbake i kjøleskapet i en halv time. Dette vil gi tablet stykker tid å myke opp. Hvis du er splitte dosen mellom to porsjoner med yoghurt, legg bare halvparten av p-piller på dette punktet. La den andre halvparten i den forseglede pose for å lagre for bruk senere på dagen.

Rør yoghurt en gang til før du spiser.

Hint

  • Hvis du ikke ønsker å gå gjennom arbeidet med å legge acidophilus til yoghurt, prøve å finne yoghurt som allerede inneholder levende kulturer. Det vil være tydelig angitt på etiketten.
  • Alltid legen din før du legger noen urter eller legemidler til kosthold, spesielt hvis du tar noen medisiner.
  • Hvis du har et svekket immunforsvar eller oppleve intestinal nød ofte, anbefaler NIH at du unngår tidkrevende ekstra acidophilus.