Digidexo.com

Hvordan jern kan påvirke menstruasjonssyklusen

Hvordan jern kan påvirke menstruasjonssyklusen


Hver kvinne flyter annerledes og hver kropp reagerer forskjellig til blodtap. Menstruasjonssyklusen påvirkes av så mange ulike faktorer - for eksempel, stress og endringer i kosthold og jern. Hver aktivitet av legemet avhenger av nok jern i blodet.

Viktigheten av Iron

Jern gjør hemoglobin, som er et protein i de røde blodceller som bærer oksygen fra lungene til kroppsvevet. Hver aktivitet i kroppen, inklusive hjernen aktivitet og puste, er avhengig av nok jern i blodet. Når legemet lider av et lavt nivå av jern i et lengre tidsrom, kan jernmangelanemi utvikle seg.

Effect of Iron

I løpet av menstruasjonssyklusen, kvinner mister bare 2:58 spiseskjeer blod. De med en tyngre flyt vil selvsagt tape mer. Jern er tapt også, siden jern reiser i blodet. Som et resultat, kan kvinner i fruktbar alder blir jernmangel. Jernmangel fører til tretthet, svakhet, kortpustethet, rastløse ben syndrom og besvimelse. Jernmangel kan føre til anemi.

Naturlige kilder til jern

Jern finnes naturlig i kjøtt, fjærfe, fisk, belgfrukter, collards, grønnkål, brokkoli, fersken, aprikoser, rosiner, tørket frukt, beriket hvitt brød, pasta, korn og ris. Eksempler på belgfrukter er lima bønner, tørkede bønner, erter og hermetiske bønner i tomatsaus.

Advarsler

Menstruerende kvinner bør spise jernrike matvarer og ta et multivitamintilskudd som inneholder jern. Hvis du tar både et strykejern og et kalsiumtilskudd, anbefales det at du tar dem på ulike tider av dagen. På denne måten vil de begge være bedre absorbert. For mye jern er også dårlig. Et overskudd i jernakkumulering kan skade leveren og forårsake andre komplikasjoner.