Digidexo.com

Hvordan man skal håndtere med noen som har PMDD

Hvordan man skal håndtere med noen som har PMDD


Tre til 9 prosent av kvinner i fertil alder bli offer for premenstruelle dysphoric lidelse. Også referert til som PMDD, er lidelsen som et alvorlig tilfelle av PMS. Kvinner som lider av denne sykdommen rapporterer å ha problemer med å håndtere dag-til-dag aspekter av deres liv, relasjoner og jobber. Symptomer, inkludert depresjon, angst og utbrudd av sinne til et normalt lykkelig kvinne, begynner om 10 til 14 dager før menstruasjonssyklusen. Håndteringen PMDD er vanskelig og frustrerende for kvinnen, som ikke har noen kontroll over kroppen hennes, men det er også vanskelig for henne partner. Hennes partner kan føle seg angrepet eller forvirret til tider, men det finnes løsninger på å jobbe ut problemer som oppstår fra PMDD.

Hvordan man skal håndtere med noen som har PMDD

•  Vis empati. Forskning hva din partner eller venn går gjennom. Jo mer du kan forstå om sykdommen, jo mer du kan føle hva hun går gjennom.

Ikke påpeke hennes feil og symptomer.

Unngå overraskende henne når hun menstruerer.

Unngå å lage store avgjørelser på denne tiden av måneden. Hun er ikke følelsen som henne selv, så viktige diskusjoner eller beslutninger bør unngås i denne perioden.

Plan for sosiale aktiviteter noen annen gang i måneden.

Hjelp ut rundt huset og hjelpe henne å unngå stress. Stress vil intensivere hennes symptomer og kan muligens forlenge hennes symptomer.

Oppsøk hjelp utenfra med en samlivsrådgiver. Dette vil hjelpe deg og din partner til å forstå de problemer du har og lære hvordan man skal håndtere dem.