Digidexo.com

Kan End Stage Nyresyke bli kurert?

Når nyrene har permanent sluttet å fungere på grunn av sykdom eller skade, det kalles terminal nyresykdom. Det er svært få behandlinger for slutten stadium nyresykdom, og det finnes ingen sikre kurer, så det er viktig å diagnostisere nyresykdom så tidlig som mulig og forfølge behandling for å hindre nyresvikt.

Definisjon

Nyrene filtrerer blodet for å fjerne avfallsstoffer og overflødig væske. De kan også regulere blodtrykket og produsere hormoner ansvarlig for stimulering av røde blodceller og opprettholde en normal kalsiumbalanse for skjelettet. Svikt i nyrene, derfor har katastrofale resultater. Det finnes to typer av nyresvikt som kan utvikle seg til terminal nyresykdom: akutt og kronisk.

Nyresvikt

Akutt nyresvikt skjer plutselig, vanligvis som et resultat av et hjerteinfarkt, blodtap, en blokkering i urinveiene, infeksjon eller inflammasjon. Kronisk nyresvikt oppstår når sykdommer skade nyrene og de mister korrekt funksjon over et lengre tidsrom. De viktigste årsakene til kronisk nyresvikt er diabetes og høyt blodtrykk. Faktisk er diabetes den ledende årsak til terminal nyresvikt. Andre årsaker er arvet lidelser, betennelser, lupus og en mer langvarig urinveisinfeksjon. Det er en stor forskjell mellom de to typene av nyresvikt: Akutt nyresvikt kan bli kurert, mens den kroniske typen har en høy sjanse for å komme videre til terminal nyresvikt.

Terminal nyresykdom

Når nyrene har blitt så skadet at de ikke lenger fungerer, de har nådd slutten nyresykdom. På dette stadiet, er ett alternativ behandling dialyse. Det andre alternativet er en nyretransplantasjon. Selv om disse behandlingene kan erstatte funksjonene til nyrene, kan terminal nyresykdom føre til andre helseproblemer, inkludert anemi, høyt blodtrykk og skjelettsykdommer.

Dialyse

Dialyse anvender kunstige midler for midlertidig å kvitte kroppen med av avfallsprodukter, og opprettholde den riktige balanse av kjemikalier. To typer av dialyse er hemodialyse og peritoneal dialyse. Peritoneal dialyse bruker en implantert tube for å sette væske inn i magen som absorberer avfall og blir deretter drenert. Hemodialyse benytter et intravenøst ​​kateter som er koblet til en maskin som drenerer blod, fjerner avfall, og deretter returnerer blod til kroppen. Dialyse hjelper deg å leve lenger, men det er ikke en kur for slutten scenen nyre sykdom.

Kidney Transplant

Det nærmeste du kommer en kur for terminal nyresvikt er en nyretransplantasjon, som er når den syke nyren er kirurgisk erstattet med en donor nyre. En sunn donert nyre er nok til å erstatte to mislykkede nyrene, slik at mottakeren til å gjenvinne helse og gå tilbake til mer normale aktiviteter. En stor ulempe til en nyretransplantasjon er at det er mangel på donor nyrer tilgjengelig. Hvis du får en transplantert nyre, er det fare for at kroppen din vil avvise det nye organet, så du blir nødt til å holde seg på medisiner for å dempe immunsystemet. Selv med medisiner, kan nyren fremdeles bli avvist. Medikamentet selv bærer bivirkninger, også.