Digidexo.com

Hva er TBARS Protocol?

Hva er TBARS Protocol?


Lipider er makromolekyler som er medvirkende i oksidasjon av mat som blir harsk. Protokoll for påvisning av nærvær av 2-tiobarbitursyre, eller TBA, ble definert i 1960-årene. Protokollen detekterer 2-tiobarbitursyre reaktive stoffer, kjent som TBARS, ved tilstedeværelse av TBA.

Protokoll 1

To protokoller blir ofte brukt for å bestemme nærvær av TBARS i mat. Den første protokollen bruker reaksjon med en sur løsning for å produsere et rødt pigment. Blandingen av prøven og syre filtreres. Den røde pigmentet i henhold spektrograf analyse indikerer tilstedeværelse av TBA, og forskeren kan konkludere tilstedeværelsen av TBARS som resultat.

Protokoll 2

I den andre protokollen, lipider eller oljer ekstrahert fra næringsmiddelprøven. Den kolorimetrisk analyse er også utført med prøven. Imidlertid, i stedet for syre, er 1-butanol anvendes som løsningsmiddel. Den økte forekomst av TBARS indikerer en økning i oksydasjon.

Praktiske anvendelser

Dannelsen av TBARS kan forekomme i kjøttet plassert i kald lagring. Graden av oksydasjon direkte relatert til tilstedeværelsen av gasser som brukes til å opprettholde en rød farge. Gassene tillate dannelsen av TBARS, mens antioksidative stoffer som for eksempel alfa-tokoferol hemme dannelsen av TBARS.