Digidexo.com

Om Fekal inkontinens hos barn

Fekal inkontinens oppstår når barna er ute av stand til å kunne kontrollere sine avføring. Et barn kan anses å ha et problem med fekal inkontinens hvis han ikke har fullt potty trent i en alder av 4. Fekal inkontinens kan oppstå som følge av fysiske eller psykiske problemer.

Symptomer

Fekal inkontinens kan manifestere seg som en delvis eller totalt tap av tarm kontroll. Barn med fekal inkontinens kan oppleve innsig av flytende sto materie eller slim. Også barn med fekal inkontinens kan oppleve kronisk forstoppelse.

Misdannelser og Defekter

Fekal inkontinens kan oppstå som følge av forandringer i det vev som ligger i anorektal området. Dessuten kan fekal inkontinens oppstå som et resultat av lukke defekter. Barn med nevrologiske tilstander som ryggmargsbrokk kan også være ute av stand til å kontrollere sine avføring.

Medisinske behandlinger

Behandlinger for fekal inkontinens varierer avhengig av den underliggende årsaken til tilstanden. Noen mulige behandlinger inkluderer endring i kostholdet, medisiner, kirurgiske inngrep og lukke øvelser.

Psykologisk Inkontinens

I noen tilfeller kan fekal inkontinens være forankret i psykologiske problemer. Barn som nekter å bruke badet regelmessig, enten fordi de ikke ønsker å slutte å spille for å gå på do, eller fordi de er redde for å bruke potte kan utvikle kronisk forstoppelse, noe som kan over tid føre til fekal inkontinens.

Psykologiske Inkontinens behandlinger

Barn som opplever psykologisk fekal inkontinens trenger positiv forsterkning for å løse problemet. The International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser anbefaler at barn med kronisk forstoppelse og fekal inkontinens bli oppmuntret til å bruke fem minutter på toalettet etter hvert måltid og ved sengetid for å etablere bad rutiner. I tillegg bør barn med denne type fekal inkontinens bli belønnet for å ha avføring på toalettet. Et barn bør aldri bli straffet for tilsmussing selv.