Digidexo.com

Tension Hodepine hos barn

Tension Hodepine hos barn

Barn kan få spenningshodepine akkurat som voksne gjør. Daglig stress, økt datamaskinen tid og andre livsstilsvaner kan bringe på spenningshodepine. Med fremme teknologi og de mange alternativene moderne liv kan tilby, kan barna bli overveldet. Det er tegn og symptomer for å kjenne den igjen hvis du tror barnet ditt lider av spenningshodepine, samt måter å behandle dem. Alltid konsultere legen din dersom du tror barnet ditt lider av hyppig hodepine.

Årsaker

Spenningshodepine hos barn er forårsaket av muskelspenninger funnet i nakke, skuldre og hode. De kan også være forårsaket ved å bo i en stilling for lenge. Ser på TV eller spiller datamaskinen eller videospill kan føre til en spenningshodepine. Hodepine kan også være forårsaket av sult, problemer som finnes i nese, ører, hals, og selv overanstrengelse.

Symptomer

Noen ganger er det vanskelig å si om et barn lider av en spenningshodepine. Barn kan virke mer irritabel, gråter lett eller bli syk til magen. Den vanlige aldersgruppe for barn å begynne å få spenning hodepine er vanligvis 10 eller eldre. Hodepinen kan begynne tidlig på dagen og etter hvert vokse verre av kvelden.

Barn kan også lider av andre typer hodepine, for eksempel sinus hodepine eller migrene. Symptomene på disse er forskjellig fra spenningshodepine. Sinus hodepine ofte forekommer på den ene siden av hodet, og smerten er over pannen og i nærheten av øyet eller nesen. Hvis et barn utvikler en migrene hodepine, starter den i et lokalisert område og beveger seg nær øyet eller tempel. Bevegelse og lyd kan øke følsomheten av smerte og migrene.

Diagnose

Hvis du føler barnet ditt kan være lider av en spenningshodepine, ta ham til legen. Legen vil gjøre en fullstendig fysisk undersøkelse og lytte til hans symptomer. Han kan stille spørsmål om et barns dag. En lege kan be barnet å holde en dagbok for å hjelpe finne hva som kan være årsaken til spenningshodepine.

Behandling

Leger kan anbefale barn å ta over-the-counter medisiner for hodepine, for eksempel paracetamol eller ibuprofen. Noen smertestillende medikamenter har barnas formler. Du bør ikke gi barnet aspirin grunn av farene ved Reyes syndrom, en potensielt dødelig sykdom som har vært knyttet til aspirin forbruk hos barn. Følg legens instruksjoner når du gir barnet smertestillende medikamenter. Doseringen avhenger vanligvis på barnets alder og vekt.

Hva foreldre kan gjøre hjemme

Hold barn på en tidsplan for å være sikker på at de får riktig mengde søvn. Små barn trenger minst 10 timer søvn - spesielt i løpet av skoleåret. Sørg alltid for at de spiser sunt og får en næringsrik frokost hver morgen. Unngå for mye stress. Hvis et barn fortsetter å ha hyppige hodepine etter slike endringer, alltid konsultere med legen din.