Digidexo.com

Medisin Cure for nyrestein

Den beste medisin kur for nyrestein er et sunt kosthold og rikelig med væske. Men i mange tilfeller det er bare ikke nok. Nyrestein kommer i fire viktigste varianter med hver krevende en spesialisert medisin for behandling og forebygging.

Kalsium-Oxalate Medicine

Flertallet av pasientene utvikler nyrestein av kalsium-oksalat variasjon. Ifølge spesialister ved Mayo Clinic, for å stoppe disse steinene fra forming, en urolog vil trolig foreskrive et tiaziddiuretika. Disse virke til å redusere mengden av natrium som nyrer reabsorb og øke urinering. Tiazider er svært gunstig fordi de fjerne kalsium fra urinen, men returnere det til blod; en viktig egenskap for de som lider av kalsiummangel. En annen medisin kur for nyrestein er Indapamide (merkenavn Lozol), et vann pille som utfører nesten identisk til tiazider, men er ikke teknisk sett en del av den kategorien.

Legen kan også foreslå natriumbikarbonat eller kalium bikarbonat. I tillegg er det noen bevis for at et stoff som heter Elmiron kan være en potensiell blocker av kalsium oksalat stein formasjonen.

Urinsyre Medicine

Medisinen allopurinol (merkenavn zyloprim og Aloprim) bidrar til å redusere urinsyre i blod og urin for å holde uric steiner fra å bygge. Det stimulerer kroppen til å foreta en annen kjemisk, kalt xantin, som er lettere å løse enn urinsyre.

Av og til kan en kombinasjon av allopurinol og en medisin med en alkalinizing bestanddel være i stand til å oppløse urinsyre steiner.

Struvitt Medicine

Struvitt steiner er nesten alltid et resultat av en urinveisinfeksjon. Urologer vil forskrive antibiotika for å rense urinveiene av bakterier og blokkere en infeksjon. I sin guide "The Kidney Stones Handbook", Gail Savitz og Dr. Stephen W. Leslie si at aluminium hydroxide noen ganger brukes hos pasienter med struvitt steiner. Denne medisinen begrenser opptaket av intestinal fosfater.

Cystin Medisin

På grunn av deres harde skall, cystin steiner er svært vanskelig å behandle, noe som gjør en medisin kur for nyrestein expecially problematisk. En urolog vil foreskrive medisiner for å øke alkaliske innholdet i urin og oppmuntre pasienter til å øke væske og urinmengde. Ifølge "The Kidney Stones Handbook", en eksperimentell medikament kalt bucillamine har potensial til å forbedre dissolvability av cystin. En annen medisinering, kalt penicillamin, har vist seg å være ekstremt effektive med cystin steiner. Dessverre, bivirkninger er ofte ganske alvorlig, med bare om lag halvparten av pasientene i stand til å tåle behandlingen. Thiola, en resept med færre komplikasjoner enn penicillamin, viser løfte i oppløsnings cystin.

Kosttilskudd

I "The Harvard Medical School Guide til menns helse," Harvey Bruce Simon påpeker at forskning indikerer overdrevent inntak av kalsium via supplement kan være skadelig i kampen mot stein formasjon. Men høye nivåer av kalsium inntak fra mat viser ingen økt risiko. Likevel kan nyrestein formers som trenger tilskudd av kalsium være foreskrevet kalsium citrate. Tilsetningen av citrat i tillegg virker til å blokkere kalsium-steindannelse.

Passerer

Alfablokkere hjelpe mindre steiner passere gjennom systemet. Disse legemidlene bidra til å slappe muskler inne i ureter og oppmuntre det å la steinen til å bevege seg gjennom. Alfablokkere inkluderer doxazosin (merkenavn Cardura), terazosin (merkenavn Hytrin), tamsulosin (merkenavn Flomax) og alfuzosin (merkenavn Uroxatral).