Digidexo.com

Hvordan lage en sunn Blueberry Muffin

Hvordan lage en sunn Blueberry Muffin


Blåbær muffins kan være sunt. Nøkkelen ligger i å bruke ingredienser som har noen næringsverdi. Ingredienser som har blitt raffinert og bearbeidet har bare tomme kalorier å tilby. Blåbær muffins laget med hel-hvetemel og honning har mer ernæringsmessig verdi enn pakket eller kommersielle varianter, som kan være svært høy i sukker og usunt fett. Kjenne den ernæringsmessige verdien av maten du spiser kan hjelpe deg til å være mer forsiktig med hva du spiser.

Hvordan lage en sunn Blueberry Muffin

Bytt 1/4 kopp honning for raffinert hvitt sukker, som mister næringsstoffer i raffineringsprosessen. Mens det er 65 kalorier i 1 ss. av honning og 45 kalorier i en spiseskje granulert hvitt sukker, inneholder honning flere næringsstoffer. Det er ingen næringsstoffer i raffinert sukker. Honning inneholder også mineraler slik som kalium, kalsium, magnesium og jern, i tillegg til B-vitaminer.

Bruk ubearbeidede ingredienser som hele korn mel i stedet for alle formål hvetemel; hvetemel har hatt essensielle vitaminer og næringsstoffer som fjernes under freseprosessen. Ifølge ernæringseksperter ved Mayo Clinic, helkorn gi en bedre kilde til fiber enn raffinert korn. Blåbær muffins laget med hele korn mel inneholder dobbelt så mange gram protein og nesten tre ganger så mange gram fiber som muffins laget med raffinert hvitt mel. Spise mat laget av hele korn bidrar også til å senke kolesterolet.

Dra nytte av gode kilder til karbohydrater som hele hvete eller andre hele korn mel. Blåbær muffins laget med raffinert hvitt mel inneholder lite i veien for kostfiber eller ernæring. Raffinerte karbohydrater fall høyt på glykemisk indeks og er kalori tett mat, som du bør holde til et minimum. Høy glykemisk mat kan gjøre blodsukkernivået stige raskt forårsaker et plutselig fall i blodsukkeret.

Velg olivenolje eller rapsolje for ingredienser som disse gir et sunnere fett alternativ enn vegetabilsk olje. Mens både olivenolje og rapsolje har lave nivåer av mettet fett, har olivenolje mindre fett generelt. Vegetabilsk olje inneholder omtrent samme antall fett gram som olivenolje, men olivenolje har mer enumettet fett og mindre mettet fett. Olivenolje har ingen kolesterol og beholder næringsstoffer i presseprosessen mens næringsstoffer er fjernet fra vegetabilsk olje under raffineringsprosessen.

Bland friske blåbær inn i muffin mix. Bær er en super mat pakket full av næringsstoffer. Super mat bidra til å styrke immunforsvaret og bekjempe sykdom. I tillegg, blåbær er lav i natrium og høy i mangan og vitamin C, som er en kraftig antioksidant og avgjørende for en sunn immunsystem.

Reduser antall kalorier i en bolle ved hjelp av en kunstig søtningsmiddel. En blåbær muffin laget med hvetemel og hvitt sukker inneholder ca 400 kalorier. En sukker erstatning som Splenda kan redusere antall kalorier i en bolle med halvparten. Husk at selv om kunstige søtstoffer kan være kalorifritt, de inneholder ingen næringsstoffer.