Digidexo.com

Hva er årsakene til Raping & Gas?

Hva er årsakene til Raping & Gas?


Everybody burps. Noen synes det er ekkelt, mens andre ser det som komplimenter et godt måltid. Et godt måltid kan også føre til at gass. Uansett alles reaksjon kan være, er det mange ting som utløser raping og gass.

Spise og drikke

Den viktigste grunnen til at folk oppstøt er at de spiser eller drikker for fort. Sammen med mat og drikke, de også svelge mye luft, som må deretter å bli utgitt.

Karbonatisering

Kullsyreholdige drikker som brus og øl også forårsake raping fordi de slipper karbondioksid i magen.

Andre årsaker

Andre ting som forårsaker raping er tygging av tyggegummi, røyking og dårlige proteser. De forårsaker ekstra luft for å gå ned i magen, noe som utløser en rap.

Svelget Air

Svelget luft produserer gass i magen. Luften er en blanding av nitrogen, oksygen og karbondioksid. Denne gassen blir enten absorbert i blodet eller sluppet gjennom munn eller rektum.

Ufordøyd mat

Ufordøyd mat er en annen årsak til gass. Når ufordøyd mat når tykktarmen, bakterier bryter ned partiklene, og frigjør hydrogen og karbondioksid. Noen mennesker også produsere metan. Sukker (raffinose, laktose, fruktose og sorbitol), stivelse (unntatt ris) og fiber er de matvarer som forårsaker gass.