Digidexo.com

Relapse Prevention Aktiviteter

Gamle vaner die hard. Når du har gjort en positiv endring i livet ditt, er det viktig å fokusere på å bo på vognen og ikke relapsing inn gamle atferd. For å gjøre dette vellykket, må du vite om tilbakefallsforebyggende aktiviteter og innlemme dem i livet ditt.

Bevissthet

Identifiser hvilke situasjoner og hvilke påvirkninger var rundt som fikk deg til å engasjere seg i skadelig atferd. For eksempel, hvis du var avhengig av narkotika eller alkohol, tenke på miljøet som skapte en enkel vei til å drikke eller ta narkotika. Mest sannsynlig vil det være spesielle venner, barer, klubber, fester ... Disse folk og steder må unngås for å forhindre tilbakefall. Vær ærlig med deg selv, og vurdere nøyaktig hva og eller hvem det er som kan være belastende for utvinning og holde seg borte.

Ha en fortrolig

En person arbeider med en endring i livsstil eller atferd må ha noen han kan betro seg hvis han føler som om gamle vaner kan komme tilbake. Når disse negative tankemønstre setter den, snakke med noen umiddelbart. Dette kan være et familiemedlem, nær venn, psykiater eller psykolog. Noen du stoler på og føler kan være en god samtalepartner kan være en fortrolig. Ikke bekymre deg med stolthet eller ser ut som du er avhengig som disse følelsene kan føre til at du forsøker å ta vare på problemet selv. Dette misguided tankeprosessen kan bli en perfekt grobunn for et tilbakefall.

Finn en støttegruppe

Ikke isolere deg fra andre når en atferdsendring er gjort. Hvis du sitter igjen alene med tankene dine for lange perioder av gangen, kan siste negativ atferd dukke opp. Finn en gruppe mennesker som er i din samme situasjon som du kan sosialisere, og gi og motta oppmuntring. De fleste byer og bynære områder har møte grupper tilpasset dine spesifikke behov. For eksempel, hvis du er singel med barn, finne en gruppe der medlemmene er enslige med barn. Hvis det er en spesiell hobby du liker, finne en gruppe med andre som liker det samme.

Erkjennelse

Det er uunngåelig at ubehagelige tanker vil forekomme. Kvitter disse følelsene og akseptere dem. Ikke la dem herje i skadelige følelser som kan føre til et tilbakefall i oppførsel. Når de oppstår, fokusere på noe positivt. Husk gode tider og gode minner hvis du føler at du kan falle i fellen du tidligere var i. Engasjerende i fysiske aktiviteter kan være en fin måte å uplift ditt humør. Trening frigjør endorfiner som er naturlige smerte og stress relievers. Finn din egen stressmestring teknikk og ansette den når du begynner å føle seg ned og ut.