Digidexo.com

Typer Hoste

Hoste oppstår når kroppens respiratoriske rør blir irritert. Det er en refleks handling startet av sensoriske nerver som ligger i luftveiene. Hoste er kroppens forsvar mot forurensning som skitt og støv. Når disse elementene inn i lungene våre de kan forårsake luftveisinfeksjoner.

Hacking

En hacking hoste noen ganger begynner som en kile på baksiden av halsen. Det kan være forårsaket av støv, sigarettrøyk, tørr luft eller en virusinfeksjon. Strupen ofte bli sår fra konsekvent hoste. Det er ikke et overskudd av slim produsert med denne type hoste.

Produktiv

En produktiv hoste er assosiert med infeksjon, forkjølelse og influensa. Brystet lunger fører til en overproduksjon av slim som må bli utvist. Slimet blir veldig tykk, noe som gjør det vanskelig å hoste opp.

Asthmatic

Luftbåren forurensing kan utløse et astmatisk hoste spell. Hosten er ofte ikke-produktiv og ledsaget av sprakende eller tungpustethet. Luftveiene blir innsnevret på grunn av den irriterende, forårsaker pustevansker.

Allergisk

Allergiske hoste er forårsaket av drenering nesegangene. Denne drenering, forårsaket av allergi, kommer inn i halsen og forårsaker irritasjon. Dette irritasjon provoserer en hoste spell, som også forårsaker luftveiene til å bli innsnevret.

Kikhoste

Kikhoste er vanlig hos barn. Det er forårsaket av en bakteriell infeksjon, og er svært smittsom. De lider 'konstant hoste kan føre til spasmer, tørr tunge eller oppkast. Dens symptomer er manglende evne til å ta passende åndedrag, og lange hoste passer.

Kronisk

Helsetilstander kan føre til anfall av ufrivillig hoste. Personer med emfysem, KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) og cystisk fibrose lider av denne tilstanden. KOLS hoste er tørr og skurrende. En person som lider med cystisk fibrose, i mellomtiden, kan ha slim og en våt-klingende hoste.