Digidexo.com

Årsaker til en kløende, flassende hodebunn

En kløende hodebunn kan drive deg gal, og flak som faller fra ditt tørt hår og lande på klærne er ikke veldig behagelig, heller, som ingen ønsker sine skuldre dekket i flass. Men ikke alle forhold som fører til hodebunnen å klø og flake er skapt like. Les videre for å lære mer.

Dermatitt og eksem

Seboreisk eksem er en tilstand som påvirker områder rike på olje kjertler, inkludert hodebunnen, sidene av nesen, øyenbrynene, lysken, brystbeinet, ryggen av ørene og armhulene, i henhold til Mayo Clinic (se referanser). Det resulterer i ustabile gule eller hvite skjell og forårsaker flass.
Seboreisk eksem resulterer i tørr, kløende, flassende flekker i hodebunnen, ifølge hair-n-skin-care.com (se referanser), og kan være verre enn vanlig flass fordi kjertler og hud blir betent.

Psoriasis

En annen grunn til flassing og kløe er psoriasis, som kan oppstå på hodebunnen, torso, knær og albuer. Denne lidelsen skaper en opphopning av døde hudceller som danner tykke, sølvfargede skjell.

Malassezia

De fleste av oss har malessezia, som er en gjær-lignende sopp, i våre scalps og er ikke plaget av det. Men det kan bli problematisk, og begynne å spise av de oljer som utskilles av våre hårsekker. Når dette skjer, mer hud celler vokse og hodebunnen huden kan bli irritert. Når de ekstra hud celler dør, faller de av og klumpe seg sammen med olje fra hodebunnen og håret. Resultatet er hvite flak som er synlige i håret og på klærne.
Ingen vet sikkert hvorfor noen mennesker har et problem med malessezia, men det antas at de produserer for mye hodebunnen olje, noe som kan skje hvis du lider av Parkinsons sykdom, nevrologiske lidelser, en undertrykt immunsystem, hormonelle forandringer eller stress. Selvfølgelig, hvis du ikke er sjamponering ofte nok, vil dette gjøre håret ditt fet.

Flass

De fleste av oss har opplevd flass på et eller annet tidspunkt, men for noen mennesker er det en kronisk tilstand at de ikke kan synes å bli kvitt. Flass er forårsaket av Pityrosporum ovale, en sopp som lever i hodebunnen og lever på de naturlige oljer som utskilles fra kjertler. Ifølge hair-n-skin-care.com, kan flass være forårsaket av å spise for mye søtt, krydret eller salt mat, og ved inntak av for mye alkohol. Det kan også være en arvelig tilstand. Uansett, er det best å bruke hårpleieprodukter som er spesielt rettet mot å bekjempe flass.

Betraktninger

Om vinteren, håret og hodebunnen blir tørrere, så husk å tilstanden dem etter vask. Dessuten gjør varmt vann hodebunnen tørrere, så du bør vurdere å bruke moderat varmt vann når du vasker håret.

Diet, menn

Flass kan også utvikles dersom kostholdet er utilstrekkelig og mangler i B-vitaminer og sink. I tillegg, menn har en tendens til å være mer utsatt for flass enn kvinner, noe som kan skyldes de store oljeproduserende kjertler som menn har i hodebunnen sin.