Digidexo.com

Er å spise sukker gratis mat OK?

Fra Splenda til Lik og Sweet and Low til stevia, har historien om kunstige søtningsmidler blitt gjennomsyret av kontrovers. Selv om kunstige søtningsmidler og sukker-fri mat er ansett som trygt samlet, må noen mennesker være forsiktig med hvilke de velger å konsumere.

Typer

Kunstige søtstoffer er klassifisert i kategorier basert på om de er sukkeralkoholer eller nonnutritive søtningsmidler. Typer sukkeralkoholer inkluderer sorbitol, xylitol og maltitol. Typer nonnutritive søtningsmidler inkluderer aspartam, sakkarin, sukralose, og stevia.

Historie

Den første kunstige søtningsmiddel var sakkarin, opprinnelig syntetisert i 1879 som en lavkost søtningsmiddel og brukes til å erstatte sukker under mangel under de to verdenskrigene. Kunstig søtstoff har hatt en lang historie med offentlig uenighet; sakkarin ble kort utestengt i 1912 over offentlige helse-og sikkerhetshensyn (se referanse 1).

Funksjon

Sukker-fri mat bruke kunstige søtstoffer for å legge smak uten kalorier eller sukker. Sukker-fri mat brukes av Kosten for vekttap og av diabetikere som trenger å unngå sukker for å regulere blodsukkeret.

Natural Selection

Stevia kan faktisk være gunstig for diabetikere. En studie fra 2009 utført av High Institute of Public Health i Alexandria, Egypt fant at stevia bidratt til å redusere blodsukkeret i diabetiske rotter mer effektivt enn aspartam.

Sikkerhet

Personer med en sjelden sykdom som kalles fenylketonuri (PKU) bør begrense aspartam inntaket. Ifølge The American Diabetes Association guide til diabetes og søtstoffer, har lav-kalori søtstoffer er testet og funnet trygt for alle, inkludert barn og gravide kvinner, i moderate mengder.