Digidexo.com

Hvordan unngå GMO Foods

De kontroversielle genmodifiserte (GM) mat, kjent av motstanderne som "frankenfoods," kom inn i dagligvare historie bildet på 1990-tallet. Fordi forskerne ikke har fullstendig forståelse av disse matvarene, som faller inn i tre grupper - vekster som visse typer mais og tomater, meieriprodukter som veksthormon brukt i melkekyr, og enzymer og tilsetningsstoffer fra GM bakterier og sopp som for eksempel soyabønner derivater - ikke mye er kjent om noen langsiktig helserisiko at GM-mat utgjør for mennesker, hvis noen. Følgende er noen betraktninger om hvordan å styre klar av disse matvarene.

Hvordan unngå GMO Foods

Study mat etiketter nøye. Oppsøke "Non-GMO" produkter, som betyr at de ikke inneholder genmodifiserte organismer.

Kjøp all økologisk produksjon og økologisk mat der det er mulig. Økologisk mat generelt kan ikke inneholde genetisk endrede ingredienser.

Peel etiketter av frukt og grønnsaker når du handler. Et eksempel på et sterkt modifisert mat er mais, hvor en estimert 60 prosent av hele korn kommer fra avlinger er genetisk forandret. For å avgjøre om maten er genmodifisert, se på hva som er kjent som PLU-kode på etiketten, et numerisk system skapt av Produce elektronisk identifikasjon styret. Hvis koden er:

a) et firesifret nummer, er det vokst gjennom konvensjonelle midler
b) en fem-sifret nummer som begynner med 9, er det organiske
c) et femsifret nummer som begynner med 8, er det genmodifisert.

Styre klar av elementene på hyller som inneholder en eller annen form av korn, for eksempel maissirup eller maisstivelse, soya (lecitin, vegetabilsk olje), raps (olje) eller bomullsfrøolje (olje), da disse ingrediensene kan ha kommet fra genetisk modifiserte planter .

Shop for melk der etiketten indikerer den ikke inneholder rekombinant storfe veksthormon.

unngå produkter, inkludert diett-relaterte drikkevarer og drikkeblandinger, som inneholder den kunstige ingrediens "aspartam", som produseres av Monsanto med bruk av genetisk modifiserte bakterier, i henhold til en britisk nyhetskilde.

Hold deg unna oljer eller margarin (soya, mais, raps, bomullsfrø), med mindre de inneholder ordene "non-GMO" eller "organisk". Andre nonmodified valgene inkluderer olivenolje, solsikke, safflower eller smør.

Redusere mengden av bearbeidede matvarer som du bu.

Støtte lokale bønder som vokser organisk-bare avlinger. Hvis du ikke er sikker på om de gjør det, kan du besøke nettsteder som Local innhøstings å finne ut hvilke bønder operere nær deg. Lær om hvordan de vokser sine avlinger og kjøpe lokalt.

Hint

  • Hvis du sterkt vurdere å velge "ikke-GMO" produkter i så mange valg av mat som mulig, skrive eller kontakt produsenter som produserte dine tidligere favoritt mat og fortelle dem du velger. Fortell dem at du ville være villig til å revurdere dem hvis de bli kvitt alle GM ingredienser i sine produkter. Ett lite skritt kan gjøre en forskjell hvis mange andre gjør det samme og stå opp til masseprodusenter.