Digidexo.com

Diet Etter galleblæren kirurgi

Diet Etter galleblæren kirurgi


Galleblæren er et lite, pæreformet organ som ligger under leveren inne i magen. Galleblæren lagrer galle som produseres av leveren og utgivelser det som trengs for fordøyelsen. Noen ganger er galleblæren må fjernes fordi den produserer steiner eller ikke fungerer på riktig måte. Galleblæren fjernes er vanligvis utføres laparoskopisk gjennom små snitt i magen, og er rask rekonvalesens. Men, vil du trenger å gjøre noen midlertidige kosthold endringer etterpå.

Diet umiddelbart etter operasjonen

Etter galleblæreoperasjon, vil du bli satt på en flytende diett for en kort tid. Enhver abdominal kirurgi er sannsynligvis vil føre til kvalme, gass, oppblåsthet og ubehag, og holde fordøyelsen på et minimumsnivå er tilrådelig for de første timene etter operasjonen.

Gradvis tilbake til et normalt kosthold

Et par dager etter operasjonen, kan du returnere gradvis til et normalt kosthold samtidig unngå gassproduserende grønnsaker som brokkoli og blomkål, fiberrikt korn eller nøtter og frø som kan føre til fordøyelsesproblemer. Legen din kan råde deg til å øke fiber i kosten for å motvirke forstoppelse som oppstår etter operasjonen. Legen din vil også råde deg hvor raskt å gå tilbake til normale matvaner.

Tilbake til normal spising

De fleste pasientene tilbake til normale spisevaner etter galleblæreoperasjon. Men noen mennesker finner ut at de matvarer som ga dem problemer før operasjonen fortsatt gi dem dårlig etter operasjonen. Det kan være lurt å begrense mengder meieriprodukter, fiberrikt brød og korn, stekt mat og krydret mat du spiser. Fordøyelsen kan forbedre seks til åtte uker etter operasjonen.

Diaré etter galleblæreoperasjon

Om lag 10 prosent av pasientene rapporterer post-kirurgiske symptomer på kronisk diaré etter å ha spist. Dette klarner ofte opp etter seks til åtte uker, enten på egen hånd eller sammen med diettbehandling og unngå matvarer som forårsaker loose av avføring. Noen ganger kan det bli en pågående problem som du må diskutere med legen din. Diaré snart etter å ha spist kan være et tegn på "dumping", der store mengder galle frigjøres for å hjelpe fordøyelsen. Fordi galleblæren er ikke lenger der som et holdingselskap penn, er galle løslatt umiddelbart og direkte inn i tarmen, forårsaker løs avføring og presserende diaré. Når denne tilstanden ikke klare seg på egen hånd, kan leger fore questran eller Welchol, som motvirke gallesalter. Kosttilskudd som Caltrate 600D også kan hjelpe denne tilstanden.