Digidexo.com

Mild alkoholisk leversykdom

Alkoholisk leversykdom er nummer én årsak til leversykdom i den vestlige verden. Dens primære manifestasjon er preget av overdreven fettavleiring i leveren og forårsaket av langvarig alkoholmisbruk. Dette stadium av sykdommen er ikke-livstruende. Men hvis alkoholforbruket fortsetter i samme takt, moderat til alvorlig alkoholisk leversykdom kan utvikle og nødvendiglevertransplantasjon.

Definisjon

Mild alkoholisk leversykdom er også kjent som "fatty endring" eller "alkoholfettlever". Ved mild alkoholisk leversykdom, akkumulerer fett i levercellene. Noen mer alvorlige tilfeller av alkoholfettlever er ledsaget av akutt hepatitt eller betennelse i fettceller. Pasienter som utvikler akutt hepatitt som følge av fettlever er mer sannsynlig å utvikle seg til moderat eller alvorlig alkoholisk leversykdom.

Risikofaktorer

Mild alkoholisk leversykdom er forårsaket av langvarig alkoholmisbruk. De alkoholmisbrukere som utvikler alkoholisk leversykdom har i gjennomsnitt vært misbruker alkohol i mer enn åtte år. Alkoholmisbruk som setter deg i fare for å utvikle alkoholisk leversykdom er daglig drikking i overkant av 80 g alkohol for menn og 40 g alkohol for kvinner.

Symptomer

Symptomene på alkoholisk leversykdom kan ikke være til stede under mild scenen, men symptomene kan midlertidig blusse opp etter en overstadig drikking. Disse symptomene kan omfatte magesmerter eller ømhet, tørr munn eller overdreven tørste, tretthet, feber, oppblåst mage på grunn av væskeansamling, tap av matlyst eller mørk avføring.

Behandling

Behandlingen for mild alkoholisk leversykdom er å slutte å drikke. Når alkoholisk leversykdom er i det milde scenen og skrumplever har ikke utviklet, vil leveren leges på egen hånd. Alkohol avhengighet bør behandles av lege og alkohol rehabiliteringsprogram for å hindre ytterligere skade på leveren.

Eksamener og prøver

Hvis du tror at du kanskje har utviklet eller står i fare for å utvikle mild alkoholisk leversykdom, bør du rådføre deg med lege. Du kan få en komplett blodprosent, leverbiopsi eller serum ferritin test for å teste helsen til leveren og om noen grad av alkoholisk leversykdom eller ikke er til stede.

Statistikk

Mens mild alkoholisk leversykdom er et direkte resultat av alkoholisme, vil bare 10 til 30 prosent av alkoholikere utvikle sykdommen. Faktisk, mild alkoholisk leversykdom, er som alkoholisme antatt å være genetisk selv om den genetisk markør har ennå ikke er oppdaget. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle mild alkoholisk leversykdom enn menn. Og dessuten, de er mer sannsynlig å utvikle det i en tidligere alder enn menn og mer sannsynlig å utvikle mer alvorlig leversykdom og har flere komplikasjoner enn menn.