Digidexo.com

Tegn og symptomer på eggstokkreft og livmor Fibroids

Tegn og symptomer på eggstokkreft og livmor Fibroids


Eggstokkreft og livmor fibroids er to medisinske tilstander som har overlappende symptomer, noe som gjør selvdiagnose vanskelig forsøke på beste. Men, har du lite å tape ved å gå til en lege hvis du tror du lider av enten tilstand, som begge er medisinsk truende - mens eggstokkreft kan ta livet ditt, kan livmor fibroids forårsake reproduktive komplikasjoner. Dermed ville det behoove deg til å handle så snart som mulig hvis du tror du lider av enten tilstand.

Abdominal fylde eller Tyngde

Følelsen av fylde eller tyngde i magen, spesielt nedre del av magen, kan være grunn til bekymring med både eggstokkreft og livmor fibroids. Forbigående mage tyngde, som etter et stort måltid, er ingen reell grunn til alarm, men tyngde som vedvarer i mer enn et par dager eller gjentar seg uten forklarlig årsak bør be deg om å gjøre en avtale med legen din.

Vaginal blødning

Langvarig, uforklarlige, eller tung vaginal blødning, enten under eller utenfor normal periode, er en potensiell tegn på enten fibroids på eggstokkreft. Livmor fibroids ofte føre til passering av blodpropp fra skjeden, mens kreft fungerer rett og slett å gi blødninger utenom den vanlige perioden.

Pain

Uvanlig smerter under mensen eller under samleie er vanligvis et tegn på livmor fibroids. Kreft normalt ikke føre til overt smerter i de tidlige stadier, så hvis du er opplever smerte sammen med andre symptomer, er du sannsynligvis til å være lider av fibroids.

Vekt Flucutations

Uventede eller uforklarlige vektøkning eller tap kan være et tegn på kreft i eggstokkene, men ikke livmor fibroids. Små svingninger i vekt er å forvente på en dag til dag basis (mindre enn fem pounds), men store mengder vekt vunnet eller tapt (mer enn 10 pounds) bør være grunn til alarm.