Digidexo.com

Hva er behandlingen for interstitiell lungesykdom?

Interstitiell lungesykdom er et teppe begrep som beskriver en rekke lidelser som kombineres sammen for å forårsake vev arrdannelse i lungene, som til slutt nedsetter evnen til å puste. Ettersom tilstanden kan være forårsaket av en rekke forskjellige forurensninger, inkludert sigarettrøyk toksiner eller medikamenter, de typer behandling ofte avhenge av sykdommens årsak.

Behavior Modification

Det første trinnet i behandling av interstitiell lungesykdom er å stanse atferd som forårsaker sykdommen selv. Hvis du røyker, slutte å røyke, og spør legen din om han eller hun kan anbefale et røykesluttprogram for å sikre din suksess i å slutte.

Legen din kan anbefale flere endringer i livsstil som et tiltak for å forbedre din generelle helse. Disse inkluderer å delta i regelmessig mosjon og spise sunn mat. Hvis du synes du har problemer med å puste eller fange pusten mens du trener, kan du ønsker å delta i et lungerehabiliteringsprogram der en terapeut forteller deg riktig pusteteknikker og øvelser for å følge for din tilstand.

Medisiner

Avhengig av nivået av arrdannelse og inflammasjon i lungene, kan en lege foreskriver en rekke medisiner i et forsøk på å reversere interstitiell lungesykdom. Dette kan omfatte kortikosteroid medisiner, som tar sikte på å redusere betennelse i lungene. De anbefales ikke for mange pasienter med interstitiell lungesykdom som de ikke kan tas på en langsiktig basis. Denne medisinen kan kombineres med azatioprin, som også brukes til å redusere betennelse i lungene.

En annen mer vanlig foreskrevet medisiner er acetylcystein, som bidrar til å redusere mengden av arrdannelse i lungene, hjelpe pasienter til å puste mer enkelt. Andre medisiner foreskrevet for å redusere arrvev er antifibrotics, som sakte lungeskade progresjon. Slike medikamenter inkluderer bosentan, pirfenidon, og kolkisin.

Terapi

Som nevnt tidligere, er lungerehabilitering terapi av stor fordel for de med interstitiell lungesykdom. Denne rehabilitering bidrar til å gjenopprette pasientens lungefunksjon samt lære ham eller henne mestringsmekanismer som hjelper når du puster blir stadig vanskeligere.

Oksygenbehandling bidrar også til det lettere å puste, og har vist seg i noen tilfeller å redusere blodtrykket, ifølge Mayo Clinic. Terapien innebærer inhalering av ren oksygen for å bedre blodoksygennivåer i kroppen.

Lungetransplantasjon

Bare brukes i alvorlige tilfeller for de med interstitiell lungesykdom, kan en lungetransplantasjon være nødvendig for pasienter med arrdannelse er så alvorlig at den ikke kan bli redusert eller reversert med behandling. Lunge transplantasjon kirurgi krever en enorm mengde tålmodighet og støtte fra familien, mens en pasient venter donororganer, samt en forpliktelse til å leve sunt og røykeslutt etter operasjonen.