Digidexo.com

Hvordan å overvinne angst i Public Speaking

Frykt for offentlige taler, eller "glossophobia," er en av de mest vanlige rapporterte sosiale frykt, ifølge About.com. Mange prøver å unngå offentlige taler helt, men for noen av oss er det uunngåelig. Folk som har varierende grad av angst knyttet til offentlige taler kan finne det vanskelig å overvinne, noe som gjør det nesten umulig å komme gjennom en offentlig tale engasjement uten mye stress og nervøsitet. Men det er mange utprøvde teknikker for å redusere og ofte eliminere offentlige taler angst.

Bruksanvisning

Minn deg selv på at publikum vil at du skal lykkes. De fleste av personene i målgruppen er livredde for offentlige taler akkurat som du er, sier Morton C. Orman, MD, i sin artikkel "Slik Conquer Public Speaking Fear." Din publikum forstår din frykt for forlegenhet, ydmykelse og fiasko. "De føler for deg," Dr. Orman notater. Videre, hvis du gjør en feil eller snuble under presentasjonen, publikum sannsynligvis ikke vil finne det viktig.

Omfang ut arena. Redusere offentlige taler angst ved å bli kjent og komfortabel med stedet der du vil snakke. "Kommer tidlig og gå rundt i rommet, inkludert språklige området," råder Lenny Laskowski av LJL seminarer. Øv snakke inn i mikrofonen og står på talerstolen. "Gå rundt der publikum vil bli sittende. Gange fra hvor du vil bli sittende til stedet der du skal snakke," han anbefaler. Også, øve på å bruke en hvilken som helst lyd eller videoutstyr som du vil bruke som en del av presentasjonen. Sikre at utstyret fungerer riktig for å unngå eventuelle tekniske problemer under din tale.

Definer to eller tre hovedpunkter. Prøver å stappe for mye informasjon i presentasjonen vil øke din angst og kunne kjede publikum.

Bruk avspenningsøvelser. Utprøvde øvelser kan bidra til å lette din offentlige taler stress og spenning. Sitt komfortabelt med ryggen rett, instruerer Laskowski. Pust inn sakte, hold pusten i 4 til 5 sekunder, og deretter sakte puster. Slappe av ansiktsmusklene ved å åpne munnen og øynene helt, og deretter lukke dem tett. En annen effektiv øvelse er å visualisere deg selv å snakke, ifølge Laskowski. "Tenk deg selv å gå trygt til talerstol som publikum applauderer. Tenk deg selv å snakke, stemmen din høyt, tydelig og trygg. Når du visualisere deg selv som vellykket, vil du bli vellykket," forsikrer han.

Utnytt din nervøs energi. Alle som har opplevd angst i løpet av eller fører opp til en offentlig tale hendelse opplever ofte symptomer som skjelving, rødming, svetting, et bankende hjerte, en skjelvende stemme og kortpustethet. Disse symptomene er et resultat av "fight or flight respons", som er et rush av adrenalin som forbereder deg for overhengende fare, ifølge About.com. Kroppen din genererer enorme mengder nervøs energi på grunn av denne adrenalinkick. Men "det samme nervøs energi som forårsaker sceneskrekk kan være en ressurs for deg,» sier Laskowski. "Utnytt det, og forvandle det til vitalitet og entusiasme."

Lær å akseptere en viss grad av angst. Husk at selv de mest erfarne foredragsholdere vanligvis opplever noen nervøs spenning før du går på scenen, bemerker About.com. Litt angst kan faktisk gjøre deg til en bedre høyttaler, fordi den ekstra energien bidrar til å holde hjernen skarp.

Tips og advarsler

  • Øv på presentasjonen og revidere det før du kan presentere uten problemer, råder Laskowski. Å være syk forberedt kan øke din nervøsitet og angst. Definere et klart formål. En vanlig felle som mange offentlige høyttalere faller inn tenker at hensikten deres presentasjon er å få publikum til å like dem. "Husk, essensen av offentlige taler er å gi publikum noe av verdi," sier Dr. Orman. "Det operative ordet her er å gi, ikke få." Hvis du fokuserer på hensikten med presentasjonen på å gi publikum så mye som mulig om hva de ønsker, vil du ha en vellykket opplevelse og unngå offentlige taler angst. Bruk humor og ydmykhet. Dette gjør presentasjonen mer fornøyelig og underholdende for publikum, og vil hjelpe deg å slappe av under samtale og kontakt med publikum.
  • Ikke tenk på deg selv som en offentlig høyttaler. Bare vær deg selv. "Mange av oss har forvrengt, overdrevet syn på hva vellykkede offentlige høyttalere gjøre," forklarer Dr. Orman. "Vi antar ofte at for å lykkes oss selv, vi må streve veldig hardt for å bringe frem visse idealistiske kvaliteter vi i dag mangler." Men dette betyr å bli noen du ikke er. Ikke bruk et ordrett "script." Ingenting er mer dagligdagse enn å lytte til en programleder lese fra et manus. Også, mens hodet er ned, stirrer på ordene på siden, er du ikke kontakt med publikum. Dette isolerer deg mentalt, ytterligere styrke din angst. I stedet bruker 10 til 15 mars-by-5 ​​kartotekkort som skisserer de grunnleggende ideer og punkter du ønsker å diskutere, anbefaler Dr. Orman. Ikke streber etter perfeksjon. Du trenger ikke å være strålende, vittig, eller perfekt for å lykkes i din offentlige taler engasjement, insisterer Dr. Orman. "Du kan gjøre feil, får stum, eller glemme hele segmenter av talk", sier han. "Essensen i offentlige taler er dette: gi publikum noe av verdi."