Digidexo.com

Hvorfor er vanndrivende Nyttig i behandling av hypertensjon?

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, plasserer folk med økt risiko for å få slag, hjertesykdom og nyresykdom. Diuretika er ofte førstevalget for behandling av pasienter med blodtrykk som ikke er kontrollert av kosthold og mosjon.

Hvordan Diuretika Work

Diuretika er ofte referert til som "vann piller" fordi de øker urinering. De arbeider i kroppen ved å tvinge nyrene å sette økte mengder av natrium i urinen.

Fordel for Hypertensjon

De økte nivåene natrium i urinen kreve fjerning av større mengder vann fra blodet. Dette reduserer nivået av væske i blodkar, noe som også reduserer trykket plasseres på veggene av arteriene.

Typer

Det er tre hovedtyper av diuretika: sløyfe skuespill, tiazid og kalium sparsom. Tiazid-diuretika er vanligvis den første typen gitt som en del av et hypertensjon behandlingsplan. Løkke virkende diuretika kan også brukes, men kaliumsparende diuretika ikke fungerer like godt for å regulere blodtrykket.

Bivirkninger

Potensielle bivirkninger kan være økt vannlating, hypokalemi (redusert kalium i blodet), økt blodsukker, utslett, lavt blod natrium nivåer, økt kolesterol, impotens, menstruasjons misdannelser og gynecomastia (mannlig brystkreft utvidelse).

Legemiddelinteraksjoner

Andre medikamenter kan interagere med et diuretikum, inkludert visse antidepressiva, litium, andre blodtrykket medisiner og digitalis (som øker blodstrømmen).