Digidexo.com

Eldre Age som en årsak til hypertensjon

Eldre Age som en årsak til hypertensjon


En 55-åring uten høyt blodtrykk har en 90 prosent sjanse for å utvikle det i løpet av livet, ifølge National Heart Lung and Blood Institute. Mer enn halvparten av amerikanere i alderen 60 år eller eldre har høyt blodtrykk. Mens alder tar en toll på en persons hjerte og blodårer, kan hun gjøre mye for å minske dens virkning på blodtrykket.

Hypertensjon (høyt blodtrykk)

Blodtrykket uttrykk for hvor hardt en persons hjerte fungerer og hvordan elastisk hans arterier er. En blodtrykksmåling måler trykket av blodet mot veggene i arteriene når hjertet slår (systoliske trykk), og når den er i ro (diastolisk trykk). Målet er å ha et systolisk trykk på 120 (eller lavere), og et diastolisk trykk på 80 (eller lavere). En person som har systoliske trykket er 140 mmHg eller høyere har høyt blodtrykk eller hypertensjon.

Aldring

Som mennesker alder, har de en tendens til å få vekt og være mindre aktiv. De store blodkar miste noe av sin evne til å strekke hvert hjerteslag. Ifølge Len Kravitz, Ph.D., en øvelse forsker ved University of New Mexico, kan dette tap av elastisitet legge 10 til 40 mmHg til en persons blodtrykk. Den gode nyheten er at mange av disse faktorene kan håndteres.

Risikofaktorer

Uavhengig av alder, en persons sjanse for å få høyt blodtrykk går opp hvis hun er overvektig, fysisk inaktiv, røyker, under stress, drikker for mye alkohol, spiser for mye salt og ikke får nok kalium-rik frukt og grønnsaker.

Komplikasjoner

Høyt blodtrykk kompliserer enhver annen medisinsk tilstand som en person har. Det øker sjansen for hjertesvikt, nyresvikt, hjerteinfarkt, aneurismer (ballong svake punkter i veggen av en arterie) eller sprukne blodkar i øynene som kan føre til synsproblemer eller blindhet.

Outlook

Høyt blodtrykk i midten eller alderdom er ikke uunngåelig, og mange tiltak kan iverksettes for å forsinke eller forhindre det selv som en person aldre. Disse inkluderer å spise et sunt kosthold som vedlikeholder en sunn vekt, får regelmessig mosjon, ikke røyke, ikke drikke til overmål, å ha regelmessige blodtrykket sjekker og har pågående medisinsk behandling.