Digidexo.com

Tick ​​fjerning med en fyrstikk

Tick ​​fjerning med en fyrstikk


Flått og deres påfølgende biter kan føre til alle typer problemer, inkludert sykdommer. Men biter er nesten smertefri, så kan du ikke merke hvis du får en. Risikoen for sykdom øker 24 timer etter bittet og feste og øker igjen etter 48 timer. Derfor må du effektivt fjerne flåtten så snart som mulig.

Resonnement

Noen folk tror du kan fjerne flått ved å tenne en fyrstikk, blåse den ut og berøre den varme tuppen av kampen til flåtten. Folk begrunnet at kampen varme ville skade flåtten, overbevisende det å gå ut av huden. Men medisinsk personell advare mot tick fjerning med fyrstikker.

Farene

I teorien høres fjerning av en hake med en kamp bra. Men det fungerer ikke og kan også forverre problemet. Denne metoden kan føre til at hake for å grave dypere inn i huden. Irritasjon av kampen kan føre til at feil å gulpe opp eller slippe spytt, noe som kan øke risikoen for infeksjon eller sykdom. I tillegg kan kampen brenne huden.

Riktig fjerning

Slik fjerner du riktig en hake, rengjør huden rundt det infiserte området hvis mulig. Bruk fin pinsett til å ta tak i flåtten så nær huden som mulig. Ikke berør flåtten med hendene. Pass på å unngå å klemme kroppen sin. Fjerne flåtten fra huden forsiktig. Hvis flåtten hode forblir gravde i huden, behandle det som du ville en splint og ta det på samme måte. Vask området. Hvis du har mistanke om sykdom, holde skadedyr i en liten beholder med sprit, og ta det med til en medisinsk faglig for testing. Medisinsk personell kan hjelpe deg med spørsmål om flåtten eller hvis du har flere spørsmål.

Andre advarsler

Unngå å bruke andre stoffer som neglelakkfjerner, alkohol, vaselin eller bensin til flåtten. Igjen, kan disse irritere pest. Pass på å ikke rote flåtten med en skarp gjenstand. Vær forsiktig under fjerningen uten rykk eller vri flåtten.