Digidexo.com

Om en Service hunden for epilepsi

Om en Service hunden for epilepsi


En tjeneste hund kan gi nødvendig og verdifull hjelp til mennesker som opplever et epileptisk anfall. Ofte referert til som "anfall hunder," disse utdannede ledsagere har vært kjent for å beskytte sine herrer fra skader og til og med ran forsøk. Noen av disse hundene har forbløffende evne til å forutse en møtende anfall. Fremfor alt, de tilbyr komfort og en grenseløs følelse av trygghet.

Fordeler

Usikkerheten om når eller hvor et anfall vil streiken kan være stressende og ubehagelig med en epileptisk. Det er betryggende å vite at du har noen på din side klar til å få hjelp umiddelbart bør du ha et anfall. Disse hundene er trent til å sitte sammen med deg under et anfall, for å tilkalle hjelp, henter et telefonnummer eller til og med ligge på toppen av deg før anfallet avtar. Noen hunder kan forutsi når et anfall kommer ved å anerkjenne en duft som ofte slippes ut av epileptikere før et anfall.

Trening

Trenere ikke velg hunder basert på rase; heller de skjermen ved personlighet, temperament og generell helse. Når den er valgt, valpene gjennomgå timer med trening. Siden 1987 Assistance Dogs International Inc., en liga av ideelle organisasjoner som utdanner og sted førerhunder, har satt industristandarder for tjenesten hundetrening. Hundene må oppfylle de nødvendige kravene til lydighet og atferd for å bli inngått samarbeid med en mottaker. Hvis du allerede har en hund som oppfyller Tjenesten Companion standarder, kan du få sertifisering slik at hunden kan følge deg på offentlige steder der hunder vanligvis er forbudt.

Betraktninger

Hvordan hunden og eieren samhandle er nøkkelen til en vellykket emisjon. Selv om hundene er tenkt som vaktmestere, de trenger fortsatt mange bryr seg. Riktig daglig mosjon bidrar til å redusere stress i dyret og øker sitt fokus. Veterinær helsen og et sunt kosthold er nødvendig også. Mens du har en hund som spår anfall er optimal, studier tyder på at disse hundene er sjeldne. Hundene som har oppnådd denne ferdigheten har hatt et langt forhold med sine eiere og er i stand til å oppfatte noen endring i atferd.

Innhenting av en Service hunden

Gjennom frivillig innsats og veldedige donasjoner, vil mange organisasjoner plassere hundene i en mottakers hjem på liten eller ingen kostnader. Valper er ofte donert av frivillige oppdrettere. Trenerne er finansiert gjennom veldedige og donasjoner. Når en anerkjent organisasjon er funnet, er det bare et spørsmål om å søke. Vanligvis blir du satt på venteliste. Når den er valgt, går du til treningssenteret og arbeid med hunden din alt fra to uker til en måned. Etter at hunden er sendt hjem med deg, vil en trener gjøre "hjemmebesøk" med noen måneder for å sørge for at ting går bra for deg og din nye følgesvenn.

Lover

Americans with Disabilities Act slår fast at tjenestehunder må gis adgang til hvor som helst behandleren går, blant annet restauranter, butikker, drosjer, hoteller, dyreparker og teatre. Etablering eiere har rett til å spørre om hunden er en tjeneste hund, men de har ikke rett til å be om noen form for identifikasjon. Dessuten er de ikke lov til å kreve en ekstra avgift for dyret. Du vil bli bedt om å fjerne kjæledyret bare hvis det er ute av kontroll eller fare for andre.