Digidexo.com

Hvordan holde seg i form på en pult jobb

Hvordan holde seg i form på en pult jobb


Å ha en kontorjobb kan være dårlig for helsen din. Ifølge forskere fra University of Leicester og Loughborough University, var de med stillesittende jobber og livsstil 112 prosent større sannsynlighet for å utvikle diabetes og 147 prosent mer sannsynlig at lider av hjerte-og karproblemer. Hvis du ønsker å holde seg frisk og i form, er det ting du kan gjøre selv når du holder en kontorjobb.

Hvordan holde seg i form på en pult jobb

Flytt så mye som mulig i løpet av dagen. Hvis du trenger å kommunisere med en kollega som sitter på den andre siden av rommet, stå opp og gå til pulten hans heller enn å sende ham en e-post eller ringe ham. Ta trappen til neste etasje hver gang du trenger å bruke toalettet. Disse små tingene kan ikke virke som mye i begynnelsen, men de lar deg strekke på beina og bevege seg rundt regelmessig gjennom hele arbeidsdagen. Stå opp når du gjør telefonsamtaler eller lese notater, for eksempel.

Dra nytte av lunsjen til å snike inn litt mosjon. Slutte å bringe lunsjen din til å jobbe slik at du er tvunget til å stå opp fra pulten og gå utenfor for å få litt mat. Deretter går så langt du kan for å kjøpe noe å spise, i stedet for å stoppe på cafe naboen. Hvis du har tid igjen etter å ha spist, gå for en spasertur.

Gjør strekninger og muskel øvelser ved skrivebordet. Strekke armene over hodet kan hjelpe slippe rygg og skulder spenning, spesielt hvis du gjør dette flere ganger i løpet av dagen. Eller prøve å bruke noe tungt - som en heavy-duty stiftemaskin - i stedet for manualer å gjøre armhevinger. Prøv å gjøre knebøy og utfall ved pulten din.

Sykkel eller gå til jobben hvis det er mulig. Hvis det ikke er et alternativ fordi du bor for langt borte fra kontoret, kan du prøve å hoppe av bussen før din vanlige stopp slik at du kan gå resten av veien. Eller ta en tur med en kollega i morgen, og deretter gjøre en kombinasjon buss tur / tur på vei hjem.