Digidexo.com

Hvordan behandle en sår akillessene

Akillessenen ligger langs siden av foten, og er den største sene i menneskekroppen. Senen er også en av de vanligste stedene for skade, og Achilles senebetennelse, en skade som oppstår når akillessene er anstrengt, står for 11 prosent av alle som kjører skader, ifølge Sports Injury Clinic. Selv om skade i akillessenen kan være smertefullt, kan enkle hjem omsorg prosedyrer redusere smerte og ubehag.

Hvordan behandle en sår akillessene

Behandle en sår akillessene

De fleste tilfeller av såre eller revet Achilles sener er milde med moderate symptomer, men det er viktig å se en lege og fastslå alvorlighetsgraden av din tilstand. For mer alvorlige tilfeller kan en lege foreskrive sterke smertestillende midler eller anti-inflammatorisk medisin. Under ekstreme forhold kan en pasient være nødvendig å se en fysioterapeut eller utføre styrkeøvelser.

For å lindre smerte og ubehag, is senen daglig. Pakk en ispose i et håndkle og trykk til sene i 20 minutter, deretter ta den av i 20 minutter, i én time. Sørg for å pakke inn isen i et håndkle; isen må ikke påføres direkte til skade.

Pasienter bør hvile i 10 til 12 timer daglig for å tillate sene til å gro. Avstå fra enhver anstrengende fysisk aktivitet som kan forverre senen, inkludert løpe, gå og gå i trapper.

Invester i et par komfortable, støttende sko og slitasje under og etter skade for å støtte foten mens det gror, og for å forebygge fremtidige skader i akillessenen. Sko bør ha god bue støtte og rikelig med demping. Andre sko implantater kan kjøpes for å dempe føtter.

Ta smertestillende hver dag til symptomene avtar. For mer alvorlige tilfeller av Achilles senebetennelse eller skader i akillessenen, kan en lege foreskrive sterkere smertestillende midler. Følg nøyaktig dosering for å lindre smerte og betennelse.