Digidexo.com

Hvordan få ned urinsyre

Urinsyre er et biprodukt av proteinmetabolisme. Hvis du har en overskytende beløp i blodet ditt, kan du lider av en form for leddgikt kalles gikt. Med gikt, urinsyre krystalliseres, noe som fører ømme hovne ledd. Du kan gjøre flere ting for å redusere produksjonen av urinsyre og fremmer utskillelse fra kroppen.

Hvordan få ned urinsyre

•  Drikk minst åtte glass vann daglig. Det vil hjelpe kroppen å skylle ut overflødig urinsyre. Det hemmer også krystallisering av urinsyre.

Redusere eller eliminere inntaket av kjøtt og skalldyr. De puriner i disse animalske produkter er den største synderen for urinsyre oppbygging.

skjære eller eliminere inntak av koffein og alkohol fordi de begge oppmuntre urinsyre produksjon.

Spis mer fiber rik mat eller ta en fiber supplement. Fiber rik mat inkluderer frukt, grønnsaker og helkorn. Tilstrekkelig inntak av fiber bidrar til å flytte overflødig urinsyre gjennom avføringen. Dette holder den fra å bli absorbert av kroppen din.

Snakk med legen din dersom du lider av hyppige gikt angrep selv med endringer i kostholdet. Han kan gi deg medisiner som senker urinsyre. Ta dem som anvist og ikke endre doser eller stoppe medisin uten å snakke med ham.