Digidexo.com

Pediatric AIDS

Pediatric AIDS


Fordi deres immunforsvar er fortsatt utvikling, spedbarn med hiv fremgang mye raskere i sin sykdom enn voksne gjør. Behandling av barn født med hiv må begynne umiddelbart for å hindre opportunistiske infeksjoner og andre komplikasjoner som kan oppstå ved svekket immunforsvar. Pediatric AIDS kan resultere når HIV-behandlinger ikke lykkes i å undertrykke viruset i barnets kropp.

Årsak til Pediatric AIDS

Pediatric AIDS er forårsaket av et barn som blir født med en HIV-infeksjon eller ha HIV overføres til ham mens de fortsatt et spedbarn. Dersom behandling av HIV-infeksjon er ikke vellykket, eller hvis ingen behandling gis, så barnet kan utvikle seg til pediatrisk AIDS når hennes immunsystem er fullt nedsatt eller når hun utvikler sykdommer kjent som "opportunistiske infeksjoner" at et friskt barn normalt ikke ville utvikle .

HIV-smitte

De mest vanlige måter for et barn å bli smittet med HIV er HIV-positivt blod kontakt under fødselen dersom mor er HIV-positiv eller ved å drikke melk produsert av en HIV-positiv kvinne. Infeksjon kan oppstå som følge av blodoverføringer, men moderne screening praksis har å si eliminert denne muligheten. HIV-infeksjon i løpet av svangerskapet i seg selv er svært sjelden fordi viruset ikke gå inn i morkaken.

Effekter av Pediatric AIDS

Barn med pediatrisk AIDS er mye mer sannsynlig å utvikle alvorlige infeksjoner i ører og bihuler og er også sannsynlig å utvikle andre barnesykdommer på en høyere grad av alvorlighet. Andre infeksjoner som urinveisinfeksjoner, lungebetennelse og hjernehinnebetennelse vil bli mer vanlig også. Fysiske og psykiske utviklingsforsinkelser kan oppstå som et resultat av barnets HIV infeksjon så vel som flere sykdommer som de opplever mens de fortsatt ung. HIV-positive barn som ikke har utviklet pediatriske AIDS er mer utsatt for disse sykdommene og utviklingsmessige forsinkelser også.

Behandling

De samme antiretrovirale (ARV) medisiner som brukes til å behandle AIDS og HIV-infeksjon hos voksne er gitt til barn med pediatrisk AIDS og HIV. Hvis moren til barnet er HIV-positive så barnet vil begynne å motta HIV stoffet AZT kort tid etter levering, selv om de ikke vil ha mottatt en diagnose av pediatrisk HIV-infeksjon på det tidspunktet. ARV behandlinger må tas på en streng tidsplan uten mangler doser for å holde virusnivå i blodet lav og hindre skader på immunsystemet.

Spesielle hensyn

Pediatrisk AIDS HIV-infeksjon, og kan forårsake diaré og oppkast, som kan mange av de behandlinger som brukes til å holde HIV i sjakk. Dehydrering er en vanlig foreteelse med HIV og AIDS-pasienter i alle aldre, men kan være spesielt farlig for små barn. Barn som blir syk snart etter å ha tatt sin medisin kan trenge ekstra doser som et resultat av å kaste opp den dosen som de nettopp hadde fått.

Misforståelse

Et barn født til en hiv-positiv mor ikke nødvendigvis har HIV; AZT gis starter ved fødselen for å hindre HIV-smitte fra utviklingsland, og barnet testes regelmessig i flere måneder etter fødselen for å se om en HIV-infeksjon utvikler seg. Selv om barn født av HIV-positive kvinner vil teste positivt ved fødselen, er dette vanligvis en falsk positiv som de fleste HIV-tester indikerer tilstedeværelse av HIV-antistoffer og ikke selve viruset. Med riktig behandling av både mor og barn, er det bare rundt en 2 prosents sjanse for HIV blir sendt videre under fødsel. Barn som utvikler en HIV-infeksjon eller pediatriske AIDS kan fortsatt leve et normalt liv med riktig pleie, imidlertid, og er sannsynlig å nyte en normal levetid.